Första tävlingen i 2007/2008 års upplaga av Svenska Kampjujutsu-serien avgjordes lördagen 29:e september och återigen visade Nackas ungdomar att återväxten i klubben är riktigt bra.

På lördag morgon stod ett taggat gäng utanför Nacka Dojo 07.45 redo att ge sig iväg till Örebro för att skörda medaljer. Humöret var på topp och gänget hade segervittring! Här kommer en kort redogörelse för hur det gick för respektive fighter.

Guld till Maxine Thylin!

Maxine har tränat mycket Bjj senaste året men har också nyligen börjat träna med Team Nacka SJJ för fulla muggar. Hon är en av våra unga tjejer som helt klart har framtiden för sig och kommer att föra facklan vidare när legender som Linda Lindström bestämmer sig för att lägga dräkten på hyllan (som om det nånsin skulle ske:)). Maxine tog senast hem guldet i Kaisho Bjj Cup men tvekade inför att åka till Örebro. Det skulle hon inte behövt, hon gick nämligen in och gjorde rent hus!
 

Guld till Fredrik ”Turbo” Widgren!

Om det är nån som missat det så är allas vår Turbo en jäkel på jujutsu! I Örebro visade han att han inte bara behärskar slag och spark utan även är riktigt vass i brottningsdelen.
Fredrik är en av våra ungdomar som alltid är med och ger allt på varje träningspass och inte tvekar inför att köra extra när det erbjuds löpträning på Måndagarna. Detta är nått som ALLTID betalar sig och denna helg bevisade Fredrik detta med råge!
I första matchen öppnade Fredrik med att drämma sin motståndare i backen med en Harai goshi. Väl på marken var det inget snack om saken och Fredrik kunde snabbt låsa ut sin motståndare på ett rakt armlås. Iom detta var Fredrik i final och där försökte hans motståndare gå på ett likadant armlås men Fredrik kunde nästlade sig ur läget och kontrade med ett riktigt fint vadlås. Guldet var vunnet och ännu en medalj att ta med hem till nacka dojo var säkrad.

Silver till Andreas Lindgren!

Andreas Lindgren åkte dit med fyra raka vinster i bagaget från föregående säsong och siktet var inställt på att ta hem det röda bältet som man får om man vinner alla fem deltävlingar under en och samma säsong. Andreas missade bältet förra säsongen med en ynka tävling pga sjukdom. Andreas vann sin första match på avklapp efter redan ca:35 sekunder men förlorade tyvärr andra matchen på poäng. Tredje matchen blev således en återkvalsmatch där Andreas var väldigt nära att få in en strypning men tyvärr han tiden ta slut innan strypning satt ordentligt och matchen gick till förlängning. I förlängningen fick tyvärr Andreas se sig besegrad via armlås. Detta betydde dock att Andreas tagit silver i sin viktklass!

Brons till Hanna brundin!

Hanna Brundin är verkligen en av dom som i högsta grad bidrar till den goda stämningen och höga träningskvalitén på klubben. Hanna ger alltid ALLT och gör det med ett leende på läpparna! Hon hade tyvärr lite otur i denna tävling men kunde ändå med hjälp av sin oerhörda kämparanda ta hem bronset i sin viktklass.

Diego Salas blev tyvärr oplacerad.