Under helgen den 5-6 Maj arrangerade vi sparringlägret Fightcamp som vänder sig till Ju-Jutsu och BJJ utövare. Trots att datumet varit klart sedan i början på året och mycket reklam för lägret blev det en väldigt tunn uppslutning mot tidigare gånger. Vi hoppas att det var oflyt och att alla fighters planerar in Fightcamp som ett av de läger som ingår under säsongen. Nästa Fightcamp arrangerar vi den 29-30 september, då i samarbete med Svenska landslaget och coach Martin Ingholt som kommer att instruera tillsammans med Ricard. Ingemar kommer att släppa att instruera på Fightcamp och drar sig tillbaka obesegrad med 20 års elitläger i bagaget. Ingemar kommer dock självklart att fortsätta att instruera på klubbenoch på andra läger.

Matcherna då?

Vi fick se Ralf möta David Dotszky från Västerås BJJ team i tre mycket spännande matcher. Ralf gjorde en miss i första matchen, kastade David men fick se sig utstrypt med David på ryggen. Ralf kom sedan tillbaka i den andra matchen och kunde med en bättre gameplan besegra David med 6-0. Som en välregisserad film blev det alltså ett tredje och avgörande möte dessa båda fighters imellan. Den matchen låg sist på fightcardet och stämningne var på topp när de gjorde entre. Matchen började med att Ralf hoppade guard och sedan försökte klättra för triangel eller armbar. David var dock rutinerad och stark och kunde till slut passera Ralf och sedan sätta en strypning från halvguard. Vinst till David och ett stort grattis! Vi hoppas får se honom gå flera matcher på Fightnight.

I JJIF ju-jutsu matchen besegrade talangen Erik Tehler Pär Hamberg på poäng efter övertygande slag och sparktekniker.  Tjejmatchen mellan Sara Svensson och Veronica Kumlin blev en tight historia där Sara fastande med huvudet i Veronicas triangel och fick kämpa länge för att komma loss. Sara kunde sedan ta poäng och vinna matchen med 4-0.

Tulle Edman tog sig an den tyngre och betydligt mer rutinerade Jonathan Askesjö från Sollentuna. med endast några timmars varsel då Robin Holmkvist var tvungen att stå över då han kände av sitt knä och inte ville riskera något inför EM. Tulle gjorde en mycket bra match, hoppade till guard och krigade sedan mycket bra mot Jonathan som dock kunde vinna med 2-1 i fördelar.

Patrik Andersson gjorde sin andra match (den första med dräkt) och även han gjorde mycket bra match mot den rutinerade Daniel Westberg från Linköping. ”Putte” hoppade guard och jobbade sedan på en reverseal som till slut fungerade och Putte ledde med 2 poäng. Efter lite trixande och ett försvar av en gi strypning som Daniel försökte på mycket bra kunde Putte gå till mont och ytterligare 4 p. Vinst med 6-0 och en mycket bra insats av Putte som nu satsar hårt på tävlingarna framöver.

Lite video från matcherna kommer framöver.

Klicka här för att kolla in resultatetn från Fightnight 4.

 


Den 5-6 Maj är det dags igen att sparras i två dagar. Fightcamp vänder sig till Sport JJ och BJJ utövare som vill utvecklas maximalt.  Fightcamp vänder sig till Sport JJ och BJJ utövare som vill utvecklas maximalt i alla tre delar.

Tränngen leds av Ingemar Sköld och Ricard Carneborn och kommer att innehålla en del teknik men framförallt sparring i olika former.

Tider för helgen:

Lördag:
Pass 1: 11.00-13.00 – Sport Ju-Jutsu
Pass 2: 14.30-16.00 – BJJ

Fightnight startar: 18.00 (Gratis inträde, vi säljer toast mm i cafét)

Söndag:
Pass 1: 10.30-12.00 – Sport Ju-Jutsu
Pass 2: 13.30-14.45 – BJJ

Kostnad: 300 kr för hela helgen, 150 kronor för en dag.

Mera information om Fightcamp finns på

Rate: