Nacka Dojo är tillbaka från Helsingborg med tio medaljer och två utmärkelser för bästa fighter i bagaget. Det var Sara Svensson och Linda Lindström som tillsammans med Johan Jorup från Linköping belönades för sin fighting spirit.
 
Efter en mycket lång lördag som inte var slut förrän klockan halv elva på kvällen fick tio fighters från Nacka Dojo kliva upp på prispallen i Idrotten Hus i Helsingborg. De hade då gått matcher mot tävlande från ett tiotal länder, bland annat Frankrike, Ryssland, Tyskland och Danmark. Swedish Open är en av de största ju-jutsu-tävlingarna i Europa och lockade sammanlagt 270 deltagare varav ett 70-tal på ungdomssidan.


Team Nacka fighters framför bussen i Helsingborg.

– Alla har kämpat otroligt bra. Det har varit tufft internationellt motstånd och vi har tagit tio medaljer. Extra roligt var att Gustav Nässén slog landslagskonkurrenten Jonas Rosell i bronsmatchen, säger Ricard Carneborn. Alla fighters har presterat mycket bra och vi har haft en fantastisk stämning i hela truppen hela helgen.

 
 
Nacka Dojo´s resultat från Swedish Open:

Juniorer:

Guld
Kevin Holmqvist, -45 kg ungdom
Robin Holmqvist, +81 kg ungdom

Silver
Kursad Orhan, -73 kg ungdom

Brons
Conrad Åslund, +45 kg ungdom
Gustav Carlström, -66 kg ungdom
Martin Lindgren, -55 kg ungdom
Sara Widgren, -57 kg ungdom

Seniorer:
Silver:
Linda Lindström, -55 kg senior
Brons: Sara Svensson, -62 kg senior
Brons: Gustav Nässén, -62 kg senior
 
 
Team Nacka värmer upp tillsammans innan tävlingen och skapar en skön team känsla
 
Härlig bild med juniorer och seniorer tillsammans                     Linda Lindström i finalen mot Annabelle Reydy från Frankrike
 
Martin Lindgren är glad så att tårarna rinner efter sin vinst i en fantastisk bronsmatch.

 
Best Fighters Johan Jorup (Linköping), Linda Lindström och Sara Svensson (Nacka Dojo). Gustaf Nässen på bronsplats i -62.

 
Linda Lindström på silverplats i -55 kg                                    Gustav Karlström på bronsplats i -66 kg juniorer
 
 
Kursad Orhan på bronsplats i -73 kg juniorer                           Robin Holmkvist efter vinst i