”Vi står mittemot varandra. Ett par meter emellan. Armbågarna tryckta mot de nedersta revbenen. Händerna knutna rakt ur från kroppen. Hårt knutna. Nästan som i kramp. Så står vi med ett par meters mellanrum och stirrar på varandra. Ingen av oss viker undan med blicken. Vi är helt uttryckslösa, avslöjar ingenting av vad vi känner. Det är nu det ska avgöras” 

1985 blev Ingemar Sköld historisk då han besegrade den italienska storstjärnan Mauritzio i Europamästerskapen i ju-jutsu. Han är en av Sveriges största idrottsmän, och var bland de första att bli invalda i ju-jutsuns Hall of Fame. Men idrotten är bara en del av Ingemar Skölds liv. I många år har han jobbat med beroendesjukdomar som överläkare på Maria Beroendecentrum i Stockholm. Han introducerade mindfullness som återfallsprevention i Sverige, något som han också håller återkommande kurser i.  Tillsammans med Benny Haag berättar Ingemar Sköld i biografin Hårt arbete och tro på mirakel om sin framgångssaga.

Förutom europamästare i ju-jutsu och en av Sveriges största idrottsmän så är Ingemar Sköld även grundare av Nacka Dojo, eller Ju-jutsu Klubb som det hette 1982 när allt startade.

”Hårt arbete och tro på mirakel”
hittar du att köpa hos oss för 200kr!