Idag fredag åker William Seth-Wenzel och Fredrik Widgren till Banja Luka, Bosnien, för att slåss om EM guld. . Sommaren har knappt börjat men grabbarna har redan för i år medaljer från SM och William ett JVM guld i bagaget. Målet för EM är detsamma som på alla tävlingar, det är guldet som ska med hem. Vi tog ett snack med dem innan avresan för att höra hur uppladdningen sett ut, vad dom har för förväntningar på helgen och vad som händer efter EM..


Hej grabbar, hur mår ni?
F: Mår strålande!!!
W: Det är bara bra tack!!

Hur känns formen just nu?
F: Formen känns bra trots en kortare uppladdning än vanligt. Förra veckan var vi på läger i Lund med coach Rob Haans i spetsen. Avslutade veckan på hemmaplan med ett explosivt styrkepass med Mattias.
W: Formen känns jättebra, har haft en bra uppladdning där jag hållit mig både frisk och skadefri. Känner mig båda stark och snabb, exakt som det ska vara helt enkelt!

Vad är det bästa med att tävla?
F: En av stunderna som jag tycker mest om på tävlingsdagen är precis innan man kliver upp på mattan. Det kliar i fingrarna och man är ivrig på att få köra samtidigt som man är lite nervös.
W: Det bästa med att tävla måste vara känslan efteråt haha! Nej det är superkul att tävla men det är en väldig urladdning man gör och jag är alltid väldigt nervös. Den bästa känslan är när man äntligen får gå upp på mattan och börja fightas. Att få gå upp med bra självförtroende och känna: ”fan vad mycket stryk han ska få”, det är bland det bästa, efter att vinna såklart!

Hur har uppladdningen sett ut inför EM?
F: Som sagt en kortare uppladdning än vad jag brukar ha till ett större mästerskap. Men trots hög träningsintensitet känns kroppen bra.
W: Uppladdningen har bestått av lättare träning såsom snabbhets banor med mycket hopp och sprinter. Kortare sparringronder med hög intensitet.

Skiljer sig förberedelserna något från ett EM och ett VM?
F: Vanligtvis så skiljer det sig inte nått. Men eftersom vi har WG i sommar blir toppningen inte lång till EM den här gången.
W: Nej mina uppladdningar brukar se likadana ut vare sig det år ett EM eller ett VM. Mästerskap som mästerskap, man vill alltid vinna lika mycket och förbereder sig därför alltid på bästa sätt

Hur ser startfältet ut i era viktklasser?
F: Alla dom bästa är på plats. Eftersom det är WG om ca två månader kommer många va där och testa på motståndet.
W: Jag har faktiskt inte full koll på mitt startfält. När jag var mindre brukade jag alltid kolla upp startfälten långt i förväg för att ha full koll på alla motståndare. Nu tycker jag det är skönare att ta det som det kommer. 

Om ni kommer hem med ett varsitt EM guld, hur firar ni?
F: Med gifflar och mjölk 😉  nä det blir väl en god bit mat i solen kanske. Förhoppningsvis fira min födelsedag i efterskott med en guldmedalj.
W: Då blir det TÅRTA hoppas jag! Jag har bantat de senaste två veckorna så det är nog det jag ser mest fram emot!

Vad händer efter EM?
F: Målet den här säsongen är WG som avgörs i slutet på juli. Där av en kortare uppladdning nu till EM. Sommaren kommer bestå av en del läger innan dess sen bär det av ner till Polen.
W: Då fortsätter uppladdningen inför World Games i slutet på juli. Jag och Freddan ska bland annat på träningsläger i Slovenien och även träna tillsammans i Spanien.


 
Vi önskar Fredrik och William stort lycka till under helgen! Kommer ni hem med ett varsitt guld så firar vi med både gifflar och tårta 😉

William tävlar lördag 3 juni och Fredrik söndag 4 juni. Mer info kommer!