I helgen avgjordes VJM i ju-jutsu i Aten och det är två nöjda landslagscoacher som rapporterar om helgens tävling och prestationer. På plats i Aten hade vi från klubben 11 fighters, 3 coacher och ett stort gäng föräldrar som var med för att peppa och stötta ungdomarna!


Coach Vistam berättar,

”Nu är vi precis hemma från årets VM äventyr för våra suveräna fighters, två JVM guld i samma turnering samt ett silver är ett fantastiskt resultat även om vi hade chans på fler medaljer.

Nervositeten fanns där, beslutsamhet och glädje likaså. Det är för mig som coach alltid lika kul att åka iväg och tävla, som är bland det bästa jag vet och den här gången med en av de största och vassaste trupper vi haft. Jag vill verkligen höja alla våra fighters från Sverige där vi på Nacka Dojo bidrog stort, både på deltagarsidan och coachsidan. 

Dag ett på JVM började starkt där Madeleine Öhrenmark, Emma Lette och Fanny Seth Wenzel startade. Alla levererade stark jujutsu, där Fanny efter rysarmatcher med avgörande i sista sekunden avgör finalen på ett kast och blir världsmästare. Så härlig där Fanny visar att envishet med förberedelser och att kunna få ut sitt max när det gäller. Emma har innan fightats i sin final som hon tyvärr förlorade, men vilken start på sitt första VM. Silver till Emma. Madde krigade bra och har en sån fin grund i jujutsun. Hon kan tima och förstår jujutsun. En fin vinstmatch men ingen medalj den hör gången. Lite mer fart så kommer medaljerna.

På lördagen var vi tidigt i den gamla olympiska hallen nära Akropolis. Vi hade tre fighters samtidigt så vi coacher fick jobba hårt J Rasmus Leine och Nisse lindberg körde i samma klass -60 och nisse krossade sitt motstånd i första matchen och fortsatte mot semifinalen där det tog stopp, tyvärr förlust i bronsmatchen, men en grym turnering. Rasmus Leine fick en WO som start vilket i sig kan vara svårt, vände en match i sista sekunden efter hård rysscoachning för att få Rasmus att vakna till, och det gjorde han med besked. En förlust sen för Rasmus och tufft återkval mot samma ryss som Nisse sedan förlorade mot i bronsfinalen. Men Rasmus var så nära. Robin Vistam startade mot en ryss som såg superstar ut, ledde matchen och hade chans att avgöra på golvet men förlorade knappt, sen möte mot en grek som var riktigt snabb, jämn match och nära att avgöra på fullt hus men knapp förlust. Bra jujutsu som kommer att ge utdelning i framtiden

Sista dagen så startade Linus Nolbratt i Newaza -60. Linus fick tuffa matcher och förlorade första men vann andra på ett strålande sätt. Han fick sedan möta en stark fighter från UAE och där tog det stopp för Linus. Stark turnering av Linus som efter lite styrketräning kommer skörda medaljer. William Seth Wenzel krigade sig fram till fina genom en första match mot Breissner från Tyskland sen en svår match mot en duktig Grek. Semifinal mot en kompakt ryss som Wille taktisk manövrerade ut. Final mot Mikkel Kailow från Danmark. Tuff match där William var lite skakad men knöt ihop det hela och vann med en poäng i den allra sista matchen i turneringen. Stort firande med feststämning i Grekisk stil och Wille upp på prispallen igen som turneringens bästa manliga fighter. Så skönt och kul för hela landslaget. Coachade gjorde Isabelle Vistam, Fredrik Widgren och undertecknad. Förbundskapten som håller i alla trådar, Michael Kuntz.”


Även Fredrik Widgren som var med och coachade intygar, framtiden ser lovande ut.

” Landslaget som var på plats var ett ungt landslag frånsett från William. Många gjorde sitt första JVM. Trots det visade dom att Sverige och Nacka Dojo är att se upp för i framtiden. Alla gjorde fina presentationer och hade bra mental inställning hela vägen”Lina, mamma till Emma Lette, berättar hur hon som förälder upplevt helgen och ungdomarnas gemenskap:

”Det är en fantastisk atmosfär och ett stort engagemang från alla oavsett vem som tävlar. Alla hejar, stöttar, lyfter och ibland tröstar varandra. Det ungdomar som inte tävlar försöker hjälpas åt och hålla koll på vem som kör nästa match och var, sedan ser de till att samla så stor hejaklack som möjligt till varje matta. Det är en fantastisk stämning och en härlig upplevelse att se hur de engagerar sig så mycket i att lyfta sina kompisar.

Coacherna som var med på VM var Jocke, Fredrik och Isabelle och deras insats är enorm, så otroligt grymma på att lyfta och stötta våra barn och även säga ett lugnande ord och klappa lite på oss supernervösa föräldrar. Ett riktigt stort tack till dem, de är fantastiska och har verkligen lyckats få ihop ett jättefint gäng tävlande!”


Fanny Seth Wenzel, världsmästarinna i U 18 -70 kg och Emma Lette som tog silver i U 18 -63 kg gratulerades igår från klubben. Här tillsammans med coach och tränare Joakim Vistam. William var tyvärr inte på plats då han är i England.

Åter igen, stort grattis till våra medaljörer och alla fighters för väl genomförda matcher och för den fina gemenskapen och glädjen ni sprider. Det är precis det Nacka Dojo står för!