MMA SM avgjordes i Umeå i fredags och lördags och efter en mycket bra säsong hade vi hela 5 fighters kvalificerade!

Våra fighters åkte till Umeå redan i torsdag och sedan gick några av kvalmatcherna under fredagen och finaler på lördagen i samband med MMA galan Battle of Bottnia. MMA SM innehåller 2 st tävlingsklasser. MMA A-klass som har slag på marken och tre ronder och MMA B-klass (fd shootfigting) som inte har några slag på marken och 2 ronder a´3 minuter.

My Persson vinner SM för andra året i rad i MMA B-klass! My vann sin semifinal under fredagen mot Frida Vastamäki på domslut. I finalen vann My över Caroline Hedlund på poäng. Stort grattis till dig My som verkligen visar att du tillhör eliten och är redo för nya utmaningar.

Jenny Lundberg var direktkvalificerad till final i MMA A-klass. Finalen gick mot Cornelia Holm som är regerande världsmästarinna. Jenny gjorde en mycket bra match men förlorade på poäng. Med denna fina placering har Jenny nu en plats i svenska landslaget.

Kevin Osorio vann sin semifinal över Jakob Valegren och var vidare till final under lördagen. Tyvärr blev det förlust i finalen mot Jimmie Olsson på poäng men ett starkt silver i MMA B-klass för Kevin under sitt debutår.

Elvin Hoxha förlorade sin semifinal mot Axel Gruvaeus och slutade då på delad 3:e plats på SM i MMA A-klass.

Matilda Lundqvist mötte Malin Hermansson och fastnade i en armbar och fick klappa. Även Matilda slutade på delad 3:e plats i MMA B-klass (fd shootfighting).

Med våra fina resultat slutade vi på 4:e plats i medaljsammaräkningen av alla klubbar!

My Persson – Guld
Kevin Osorio – Silver
Jenny Lundberg – Silver
Mathilda Lundqvist – Brons
Elvin Hoxha – Brons

Länk till SMMAF hemsida och resultat: http://www.smmaf.se/kalender/svenska-masterskapen-2016-2/