Imorgon fredag kliver Fredrik upp på VM mattan i Polen och William kör på lördag för att kämpa om medaljerna.

VM detta år avgörs i Polen och vi har 2 stycken fighters uttagna, Fredrik Widgren i -77 kg och William Seth-Wenzel i -85 kg (Isabelle Vistam som hade haft stora möjligheter att åka är tyvärr nyopererad i axeln).

Under ledning av Patrick på måndagar och Ingemar Sköld på onsdagar har vi finslipat tekniken i Sport JJ. Både William och Fredrik har även tränat regelbundet på klubbens BJJ-Gi pass, samt fått privatlektioner med Mattias Gonzales och Ricard Carneborn. Nyligen gjordes även de sista förberedelserna på läger med landslagscoach Rob Haans.

William åker till VM med nyladdad energi efter ett kortare uppehåll pga av jobb. När William väl kände hur mycket han sakande ju-jutsun så har han tränat väldigt fokuserat och åker nu till VM med stora medaljchanser. Ska bronset från VM 2015 bli ännu ädlare?

Fredrik kommer till VM med en mycket bra period bakom sig med mycket träning, inga direkta skador och med härligt självförtroende från öppna EM guldet i våras. Silvret från förra årets VM visar tydligt att Fredrik har det i sig, han kan vinna VM om allt stämmer. Vi håller alla tummar för att Freddan ska nå sitt mål att kunna titulera sig världsmästare.