Andreas Gaugl är världsmästare i brunbältesklassen (master 3) på NoGi VM i San Fransisco. Andy tog även brons i den öppna klassen efter tre tuffa matcher! Läs en kortare rapport om våra VM fighters.

Andy gick två matcher i sin viktklass och kan nu titulera sig världsmästare i brunbältesklassen. Andy har även vunnit European Open som blåbälte så nu har han ytterligare en titel i meritlistan.

Andy kvalificerade sig med sitt guld till den öppna klassen där han till slut tog ett brons efter tre tuffa matcher.

Stort grattis till Andy som är en stor inspiration för alla på klubben med sin inställning och hårt arbetande attityd.

På VM tävlade även Ralf, Tony och Dennis och de krigade alla hårt men blev utan medalj den här gången.

Ralf Carneborn tävlade i viktklassen middle och ålderklassen master 1 istället för som han brukar med ungdomarna i -76 adult. Ralf vann första matchen på poäng men förlorade tyvärr i den andra matchen på poäng. Bra kört av Ralf som tävlar oerhört intensivt och utmanar sig själv hela tiden. Vem har Ralfs tävlingsrutin bland svenska svartbälten?

Dennis Erdogan tävlade i master 1 för lilabälten i ”medium heavy” och vann sin första match på en nedtagning. I den andra matchen blir det en lång kamp stående och mot slutet lyckas Dennis motståndare ta ned honom och även passera guard. Tyvärr blev det förlust på poäng och VM drömmen tog slut.

Tony Silvernäs tävlade i master 2 för lilabälten i ”super heavy” åkte på en nedtagning, vänder med ett svep och då skriker hans motståndare till och tar sig för sitt knä och Tony släpper sin position. Sen tar domaren över och rånar Tony på VM drömmen. Han ger varken poäng för svepet eller låter dem starta om i samma position utan motståndaren får vila och sen fortsätta (trots att han säger att han inte kan fortsätta). I den efterföljande sekvensen har Tony svårt att köra på då motståndaren hoppar på ett ben och han fastnar i hans guard och matchen rinner iväg. Förlust på poäng. Matchen finns här på Flo Grappling (krävs konto för att kolla). Tråkigt för Tonys del som hade tränat väldigt bra inför detta och absolut kunnat gå segrande ur detta.

Grabbarna har haft en fantastisk resa och kommer hem med massor av erfarenheter och inspiration. Vi ses på mattan.