Simon gick efterlängtad comeback i MMA i lördags på Superior Challenge och vann på rear naked choke i andra ronden mot fransmannen Christopher Sengele

Simon har varit borta från tävlingsburen i nästan två år, blivit pappa till Polly och jobbat med olika projekt men hela tiden tränat för att gå match igen och nu var det äntligen dags. Förberedelserna sköttes på klubben tillsammans med övriga MMA och grappling teamet och även flera pass med Waldo Zapata på SPR som finputsar Simons game.

Det hela höll dock på att ta slut redan på fredagen då fransmannen vägde nästan 3 kg för mycket och inte var så sugen på bastun. Efter tuffa förhandlingar insåg han till slut att det vara bara att kämpa på och klarade till slut vikten runt 20.00.

Förberedelserna timmarna innan match var perfekta och Simon, Ralf, Waldo och Ricard timade lindningen av händer och uppvärmning perfekt. Catwalken ut gav gåshud och ett fullsatt Eriksdalshallen med många Nacka Dojo medlemmar på plats skapade en magisk känsla. Simon följde gameplan perfekt, jobbade med mycket rörelse och vinklar, sparkade över fransmannens högerarm för att ta bort den, var dominant i clinchen och tog ned honom när han ville. Blev själv nedtagen men jobbar så metodiskt nuförtiden på golvet och vände på läget och levererade tunga knän i kroppen. I andra ronden tog Simon rygg och kunde till publikens jubel avsluta med en RNC. Simon är numera 6-5 och har vunnit många matcher på marken nu så Karate Kid har även blivit grappler 🙂

Stor tack till alla klubbmedlemmar som var på plats för att ge stöd till Simon!

Nu laddar vi för helgens MMA! Snart har vi ännu flera MMA fighters som är redo för proffsdebut!