Under lördagen den 24/9 gick German Open, världens största jujutsuturnering av stapeln i Gelsenkirchen, Tyskland. Särskilt för i år är att även JEM U18 arrangeras i samband med tävlingen.

* Uppdaterad!

I helgen hade vi ett stort team på plats i Tyskland.

 

Här kommer landslagscoach Joakim Vistams rapport från stortävlingen German Open och JEM för U18.

Junior EM i Tyskland är avslutat, ett stort arrangemang ihop med German open på Veltins Arena. Vi åkte med i stort sett nytt lag och alla visade att de är med i världstoppen. Bra matcher med rätt inställning. Flera riktigt fina vinster mot bra motstånd men tyvärr ingen medalj.

Nisse Lindberg i -60 kg var närmast men förlorade bronsmatchen. Nisse körde fantastiskt bra med hög nivå men vägde lite för lätt. I samma Klass tävlade Rasmus Leine som förlorade två matcher men höll hög nivå och infriade förväntningarna trots förlust. Fanny Seth-Wenzel hade satt hög press på sig själv och började riktigt bra men förlorade första och fick återkvala. En vinst och sen förlust. Men kommer ha bra medaljchanser i vårens JEM.

Dag två tävlade Kevin Christoforidis (Kumla) i -73kg. Efter en seg första match så kom Kevin igång i match 2 och vann den men förlust i nästa återkvalmatch. Robin Vistam som gjort comeback fick en tuff start mot en duktig italienare, bra i slagdelen men förlust. Match 2 mot Polen som han vann. Sen tuff match mot Tyskland där ett kast blev avgörande. Linus Nolbratt som tävlade i Newaza -66 kg fick också tuff första match men vann match 2 efter dominerat första delen med 8-0 fick han försvara sig i en triangel i en minut. Förlust i match tre.

Sammanfattningsvis ett mycket bra EM med många talanger att bygga vidare på. Samtidigt visade nya talanger från bl.a. Kumla och Nacka Dojo att de är sugna på att tävla i landslaget i framtiden.

 

germanopensep

German Open:
German Open hade 1000 deltagare från 20 nationer!
– Fredrik Widgren startade höstsäsongen med att gå hela 7 matcher och slutade trea efter förlust mot en ryss. Imponerande av Fredrik som nu laddar för VM i Polen i november.
– William Seth Wenzel var tillbaka på tävlingsmattan och slutade 7:a -85 senior efter mycket små förberedelser denna gång. Bra William!

JEM U18:

JEM lockade ca 350 fighter och våra ungdomar visade vilken hög klass de håller.

– Madeleine Örenmark kämpade sig till guld U15 -57 kg efter fyra tuffa matcher där tre matcher vanns på full ippon. En mycket bra turnering av Madde som visar vilken potential hon har.
 – Emma Lette tog ett sliver i U15 -63 kg efter många tuffa och bra matcher
 – Rasmus Leine, Nisse Lindberg, Fanny Seth-Wenzel, Adam Schmidt, Katarina Leine, Aurora Ejvall, Lovisa Schmidt, Alva Lette, Frida Leine och Robin Vistam var med och körde grymma matcher under EM men tog tyvärr ingen medalj denna gång.