I helgen var det IBJJF VM i USA (Long Beach) och från klubben var Johanna Sand, James Kytösaho, Paul Grönborg, Mika Brorsson och Jonas Dolk och tävlade.

 

Mika Brorsson gick två matcher, vann första på poäng, förlorade andra på poäng och slutade på en 3:e plats i sin första blåbältestävling. Mika körde även den öppna klassen men förlorade mot slutsegraren på poäng i första.

Grattis Mika till bronset!

Johanna Sand vann första, förlorade andra. Inte det resultat Johanna hoppades på men vi vet att hon kommer igen och har potential att gå hur långt som helst.

James Kytösaho vann också första matchen men förlorade i andra. Bra kört av James som verkligen krigat sista tiden med träningen och bytt två viktklasser nedåt (tävlade nu –76kg).

Jonas Dolk fick tyvärr en dålig start på matchen och fastnade tidigt i en armbar och då var VM äventyret slut (för den här gången). Jonas kommer igen och är en mycket talangfull elitmotionär.

Paul Grönborg går verkligen framåt och att han åkte till USA var ett stort steg. Paul hade länge problem med ryggen men det har nu släppt och efter vinsten i vitbältesklassen på Friends har vi sett en taggad Paul som vi nu ser fram emot att se på fortsatta mästerskap.

MIKAVM

Alla fighters gjorde grymma insatser och fick med sig många erfarenheter hem.