Vi hade ett team med tävlande som var nere i Danmark i helgen och fightades med stora framgångar. Det blev 3 guld och 3 silvermedaljer med hem till Sverige. Under läs mer finns en en rapport från Coach Joakim Vistam som var på plats och coachade.

Strax utanför Köpenhamn i Lynge så var som vanligt många av Sveriges ungdomar och tävlade. Några som ska representera Sverige i höst när EM går i Tyskland och några yngre som får vänta något år. Överlag fin ju-jutsu med hög kvalitet och där jag ser att judo och BJJ träningen ger resultat.   

U18

Fanny Seth Wenzel gjorde en super turnering och körde jämnt mot Danmarks landslagsfighter och vann ett silver. EM kommer bli så kul.

Nisse Lindberg var i storform men hade lite otur och lite, kanske lite för övertaggad, borde haft guldet men två diskningar satte stopp för det. Annars rent hus för Nisse

Robin Vistam gick sin andra  turnering på kort tid och börjar komma igång rejält Vann silvret efter riktigt bra matcher mot Norge och Tyskland . Går Robin mot EM? Det bestämmer han förmodligen själv.

Victor Hübinette fick gå matcher mot både Tyskland och Danmark. Stora framsteg på golvet med stort självförtroende. Mer tryck i slag och sparkdelen så kommer pallplatsen.

Katarina Leine fick möta en judostark Danska men tog många Ippon med samma vapen som Fanny, stenhårda haitos, jag blir så glad när de sitter. Löjligt glad?

U15

Madeleine Öhrenmark var som vanligt fokuserad. Överlägsen på golvet och riktigt bra i ettan. Judoträningen syns Minska riskerna och öka explosiviteten sen blir hon svår att slå. Vilket ingen gjorde, guld, yes. Höga krav från coachen.

Emma Lette rensade rent och tog hem turneringens snabbaste vinst, tre Ippon på 32 sekunder. Behöver jag säga något mer!  Just det, Guld!

Aurora Ejvall körde som vanligt i full fart. Hon driver på och när de långa teknikerna sitter så är hon svår. Golvsäker och silver efter Madde, grymt bra.

Linnea Hübinette är en tjej med potential, bakom det snälla yttre finns en explosivitet som skapar poäng och oro bland motståndarna. Bra ju-jutsu i del ett som gav en fjärdeplats idag.


Senior

Jonas Lund (från Dalby) gjorde en superturnering mot bra motstånd. Allltid kul att coacha Jonas som har en sånt brett kunnande. Nu var han även taktisk och smart och fightade sig till ett välförtjänt guld. Grattis!

Tack alla fighters och föräldrar på plats. Tävla är det roligaste som finns?

Coach/ Joakim Vistam  

DanishOpenSJJ