Under lördag och söndag så har Finnish Open i BJJ anordnats i Helsingfors och vi hade flera fighters på plats. Helgens drottning blev Mika Brorsson som vann dubbla guld i damernas vitbälte -64kg och öppen klass och prispengar till VM i USA!

Henrik Karseland, Ulrika Olsson, Elina Moestam, Isabelle Vistam, Mika Brorsson och Paul Grönborg var över i Finland och representerade klubben.

finnish 1

Lördagen:

  • Elina vann första matchen på armbar men förlorade tyvärr kvartsfinalen på en armbar.
  • Henke vann första matchen på poäng men förlorade andra matchen på en ynka fördel.
  • Ulrika vann sin första match mot ett brunbälte men förlorade andra matchen på en armbar.

Elina skriver på Instagram: ”Det blev ingen medalj för oss under första dagen men massa lärdomar, alla laddade om för öppna klasser och vitbältesklasserna under dag två”

finnish 2

Söndagen:

Mika Brorsson och Isabelle Vistam dominerar damernas vitbälte -64kg efter två solklara vinster och gå final mot varandra, denna match vinner Mika och får med sig guldet och Isabelle får silvret!

finnish 3


Öppen viktklass

Mika Brorsson gör fantastiska matcher och efter fyra grymma matcher tar hon guld i öppna klasser för damer vitbälten också. Dubbelt guld till Mika och prispengar till VM i USA!

finnish 4

Paul tar silver i öppna klassen för herrarnas vitbälten efter fem matcher. I finalen fick han klappa på ett stryp från ryggen från vår kompis från IKSU. Riktigt bra jobbat av Paul som tävlade mot betydligt äldre fighters!

finnish 5

Vi hade även ett team i Danmark som tävlade!

danish

Marlon Tajik fortsätter imponera och vann Danish BJJ Open i juvenileklassen efter 2 st matcher.

Manuel Ferrer
 gick ned till adult vitbälte och vann första och förlorade den andra -76 kg. Han körde även öppen viktklass men fick se sig slagen i första matchen. Manne har verkligen fått blodad tand på att tävla och går framåt hela tiden.

Magnus Granlund
 tävlade i blåbälte master 2 -88,3 kg och förlorade den första matchen efter att ha styrt den stående i början, i den andra matchen var motståndaren en storlek bättre och Magnus berättar att han lärde sig väldigt mycket och nu är taggad som tusan att träna hårt för att ta revansch.

Mike Tajik gick två matcher men fick se sig slagen mot tyngre motståndare den här gången.

Stort grattis till alla Nacka dojo fighters för era insatser på tävlingsmattan den här helgen!