Vilken helg vi haft och vilket fantastiskt resultat! Bästa klubb för både vuxna och barn och Dynamix blev bästa team, i år igen. Här kommer en kort rapport från vår sportchef Ricard.

Ännu en helg med Nordic, 7:e gången sen starten 2012. Hur går det ihop tänker du, det är ju 2016 nu.. Tydligen kom någon på att vi skulle köra 2ggr per år sedan 2014, bara för att det är så kul. Är det så kul då att arrangera en sån här jättetävling? Massor av arbete på ideel basis, många sena nätter för oss som jobbar med administrationen, mängder av mail och telefonsamtal. Saker överallt, frustration, besvikelse och kollektiv trötthet är bara några saker som kan drabba en tävlingsorganisation. Och ändå så har vi gjort det sedan 2000 då vi började arrangera tävlingar. Då hette tävlingen Nacka Dacka Cup och hade ca 150 deltagare, nu har i uppdaterat namnen och hade 700 deltagare i helgen.

Mitt i alla stundtals tuffa förberedelser så finns det dock en otrolig stolthet och förväntan inför såna här helger. Det kommer fighters från hela Europa till lilla Skuruhallen, till vårt fantastiska hus för att vara med på vår tävling som nu är en av de största i Europa. Tävlingsmänniskan i mig vill att det ska vara perfekt, stundtals maniskt vill jag att varje tejpbit och kravallstaket ska sitta perfekt. Som tur är finns det kloka människor runt omkring mig som ser till att det blir sådär bra som jag vill och som samtidigt ser till att vi kommer hem nån gång.

Den här helgen startade lite tuffare än vanligt då vi fick oväntat strul i form av tre TV skärmar som helt plötsligt saknande strömadaptrar och en skrivare som fick slut på toner klockan 23.00 (på en skrivare som vi byter toner 1ggr per år, tjena). Så lördagmorgonen blev stressig då vi låg efter och det var först vid 12.00 som jag kunde sätta mig ned första gången och börja njuta. För sen är det ren njutning att se alla fighters kriga arslet av sig på mattan. Alla timmars förberedelser ska ut och att se våra och andra fighters lyckas och glädjas över BJJ är fantastiskt.

Grupp_Team_Nacka

Våra fighters prestationer under helgen var helt fantastiska och alla gjorde verkligen det som vi pratat om sista tiden, de gick ut och körde utan press att lyckas, bara med glädje och viljan att bli bättre. Vi har en otrolig talangpool på gång med väldigt många lovande vit och blåbälten och flera rutinerade högre bälten samt landets överlägset starkaste juniorteam som tävling efter tävling visar detta. Målet är högt och jag vet att vi inom ett par år kommer ha många fantastiska fighters som tävlar över hela världen och vinner medaljer. Vem som betalar för deras resor? De gör du genom att hjälpa till på våra tävlingar så vi kan skicka alla som vill tävla på tävlingar!

Alla ansträngningar under helgen resulterade i priset för bästa klubb både för adult/masters och kids/juvenile och vårt team som vi tillhör Dynamix Fighting Sports blev bästa team på hela tävlingen. Vi har fått väldigt mycket ros och väldigt lite ris under och efter tävlingen och det tar vi som tecken på att vi gör det bra.

Det som glädjer mig allra mest är dock våra fighters attityd före, under och efter matcherna. Vi uppträder sportsligt, tackar motståndare och domare och applåderar även när någon annan vinner. Vi håller ihop som en grupp och stöttar varandra, det är Nacka Dojo för mig tillsammans med en jävla vilja att vinna. Det går att kombinera!

Stort tack till alla som hjälpte till under helgen,ingen nämnd ingen glömd… Tack till våra samarbetspartners, till domare och publik och till alla fighters som kom och gjorde detta till en härlig helg! Nu laddar vi om blixtsnabbt för den 7 maj är det dags igen men då har visst någon fått för sig att vi ska arrangera NOC på; Friends Arena som tar 75.000 åskådare… Storhetsvansinne? Nejdå inte alls, bara en ”once in a lifetime” möjlighet. Tack till Budo&Fitness och Fitnessgalan som ger oss denna möjlighet!

Resultaten från helgen hittar du på Smothcomp.com

Bilder tagna av vår fantastiska fotograf Fredrik Lindberg finns på Facebook.

Fighter Magazines fotograf (och vår medlem) Wahab Akman har också tagit fantastiska bilder som Fighter publicerat.

Vi ses på mattan!
Ricard Carneborn, sportchef