Vi gör en förändring på torsdagarnas BJJ pass och ger alla fler möjligheter att träna för våra huvudinstruktörer i BJJ och två av landets mest erfarna svartbälten, Ricard och Ralf Carneborn. Läs mer om förändringen här.

 

Bröderna Carneborn

Bröderna Carneborn

På torsdagarnas BJJ pass 18.45 kommer Ricard och Ralf att instruera varannan vecka för alla som tränar BJJ på klubben (både nybörjare och fortsättare). Anders Nolbratt och Ola Lanteli kommer att assistera passet och hjälpa nybörjarna.

Vi gör denna förändring efter feedback från våra medlemmar och instruktörer som velat få fler möjligheter att träna för Ricard och Ralf. Som vår struktur har varit har de instruerat på dagpassen eller för Team Nacka och det har gjort det svårare för alla medlemmar att få träna för dem regelbundet. Både Ricard och Ralf har också velat få fler möjligheter att få träna med och instruera alla medlemmar och nu är det möjligt. Passet kommer att vara en blandning av teknik och sparring och sparringen kommer att vara uppdelad i erfarenhetsnivå för att alla ska få sparras på rätt nivå.

Vi hoppas att alla klubbens medlemmar kommer på torsdagarna!

Om Ricard Carneborn

Ricard_Carneborn_Coach

Ricard som coach på VM i USA

Ricard, född 1975 började träna kampsport 1986 och har tränat på Nacka Dojo sedan dess. Ricard började tävla i Sport JJ och tillhörde under 10 år världseliten med 4 brons på VM, silver på World Games och 10 SM guld (flesta SM guld i ju-jutsu hittills).

Runt 1998 kom Ricard i kontakt med BJJ när den kom till Sverige och han deltog då på flertalet seminarier när BJJ profiler kom till Sverige. Ricard tränade för Royce Gracie, Saulo Ribeiro, Murillo Bustamente för att nämna några. Ricard tävlade framgångsrikt som blå och lilabälte och vann bland annat Stockholm Open, Scandinavian Open, King of the Beach mfl. Ricard pausade från tävlandet runt 2004 för att fokusera på arbete och familj men gjorde en kort comeback 2010 då han som brunbälte ställde upp på Stockholm Open och slog Joachim Christensen i finalen.

År 2010 utsågs Ricard till Sveriges första landslagscoach i BJJ och under fyra år var han coach på VM och höll i läger fram till 2014 då han tackade för fyra fantastiska år. Ricard arbetar heltid med Nacka Dojo och sitt företag Ctrl Sports.

Ricard fick sitt svarta bälte 2011 och 2014 graderades han till 1 dan av Eduardo ”Teta” Rios som numera är hans huvudtränare. Ricard har en öppen och guardbaserad stil med en förkärlek för svep då han under flera år tränade Judo som ett komplement. Ricard instruerar mån, ons och fredag lunch, Team Nacka på onsdagar och numera varannan Torsdag.

Ricards meritlista

Om Ralf Carneborn

Ralf Ref

Ralf är flitigt anlitad som domare

Ralf, född 1980 började som Ricard med Sport JJ runt år 1990 och tävlade framgångsrikt i SJJ med flertalet SM guld och landslagsuppdrag. Efter en paus från kampsport några år kom Ralf tillbaka och valde då att fokusera på BJJ som han hade tränat paralellt med SJJ. Ralf tävlade väldigt intensivt och dominerade -76 i alla bältesklasser under flera år.

År 2013 graderades Ralf till svartbälte av Ricard med stöd av Teta och Dynamix svartbälten och tävlingskarriären fortsatte i den högsta klassen. Ralf är en av Sveriges mest tävlingsaktiva svartbälten och har representerat Sverige på VM i USA, vunnit European Open, 2 SM guld i submission wrestling och varit inbjuden till flera galor för att gå superfights, bland annat på Toukon Challenge i London där han vann sin match.

Ralf har gjort sig känd för sin ”Ralf-guard” som han bemästrar till fullo och tillsammans med sitt tighta passeringsgame får han ofta matcherna dit han vill.

Ralf instruerar Team Nacka på måndagar och söndagar och nu även på torsdagar 18.45-20.00

Ralfs meritlista