Johanna Sand tävlade i helgen på New York Pro. Efter att ha förlorat första matchen i sin viktklass gjorde hon en helomvändning och tog guld i öppna klassen!

Johanna förlorade sin första match i sin viktklass på en armbar tyvärr, hon hamnade efter redan i början då hon gjorde ett kast som resulterade i att hennes motståndare lyckades etablera mount. Efter den inledningen var det dags för öppna viktklassen, Johanna var taggad i inledde starkt med vinst i första matchen efter 10 sekunder, kast och sen ett axellås. I den andra matchen drog tjejen guard men Johanna passerade och plockade poäng, sen när det var två minuter kvar på klockan fick Johanna ryggen och satte en bow&arrow choke. I tredje matchen mötte Johanna den rutinerade Ambar Villagran från Sverige (Prana JJ). Ambar hoppade guard direkt, men Johanna passerade och tog rygg och sedan mount. Ambar hotade med några strypningar, men Johanna vann övertygande med 16-0. Finalen gick sen mot samma tjej som Johanna hade förlorat mot i sin viktklass, den här gången fick Johanna poäng för kastet och lyckades passera. Efter en tuff match hade Johanna vunnit matchen med 13-0 och därmed 400 dollar i prispengar och ytterligare en medalj till samlingen.

Grattis Johanna! (som nu kommer hem till klubben i nästa vecka)