Fredrik Widgren och William Seth-Wenzel tog brons på VM! Isabelle och Rasmus tog sig till match om bronset. Klicka läs mer för att se resultaten.

Fredrik Widgren. -77kg: Freddan vann första matchen på fullt hus och mötte fransmannen Sebastien Marty i nästa match. Sebastien vann matchen med 10-8 i poäng och efter den krigade sig Freddan hela vägen till bronset i tre matcher.

William Seth Wenzel, -85kg: William gör VM debut och tar bronset i sin klass! William vann först mot Sami Loussif från Belgien och fortsatte med vinst mot Tomas Krajewski från Polen. Han förlorade i semifinalen mot danske Mikkel Willard men vann mot Christopher Müller från Tyskland i bronsmatchen på fullt hus!

Isabelle Vistam, -62kg: Isabelle startade med vinst mot Thi Huan Ngyuen från Vietnam och fortsatte sedan med att vinna mot Mirja Martinovic från Montenergo. I semifinalen mötte Isabelle fransyskan Juliana Ferreira där hon fick se sig besegrad. I bronsmatchen fick hon möta tyskan Mandy Sonnemann och de hade en jämn och spännande match men där Mandy tillslut fick vinsten med 16-10 i poäng.

Rasmus Nolbratt, -69kg: Efter tre övertygande vinster stod Rasmus i semifinalen mot israelen Evyatar Paperni. Evytar gick hårt på ett benlås och Rasmus fick klappa. I matchen om bronset mötte Ramus Haidar Abbas från Frankrike och förlorade på poäng.

En fantastisk insats av våra hårt kämpande fighters. Nu är säsongen över och lite välförtjänt vila innan vi startar om igen för nästa säsong.

 

Sverige gjorde ett mycket bra VM och tog flera medaljer, bland annat guld och silver i newaza på damsidan. Läs mer på www.budokampsport.se