Johanna Sand vann VM guld för blåbälten! Vi hade fyra fighters från klubben som tävlade på NoGi VM i Los Angeles förra helgen och här kommer en lite försenad rapport. Klicka läs mer för att se resultaten!

Dan Bergenholtz/blåbälte/adult/feather: Dan fick allra första matchen på lördagen och var en av de allra första ut på mattan mot en kille coachad av Yuri Simões. Dan drog guard och började jobba från single x-guard och letade sina favorittekniker. Han hotade på ett fotlås som försvarades, hotade ett svep som han inte riktigt fick till, hamnade i 50/50 där han inverterade och fick nästan tag på ryggen från sin motståndare men hölls på avstånd. Tillslut fick Dan ett svep där han kom upp överst och började ett försök på en over/under-passering men där hans motståndare fick genom benet och kopplade en triangel. Dan försvarade triangeln men fick klappa på armbar därifrån.

Elina Moestam/blåbälte/adult/feather: Elina fick till en bra guarddragning i första matchen men hade sitt huvud lite för högt och motståndaren började hota på en d’Arce-strypning. Hon var stark och tvingade Elina att turtla för att försvara den och Elina drog en ny halvguard och började jaga hennes rygg när hon släppte huvudet. Hon turtlade men Elina behöll ena hooken och tillslut lyckades hon låsa bort hennes arm med sitt lediga ben och vann på rear naked choke. Andra matchen var kvartsfinal och Elina mötte en judotjej och gjorde en för stressad guarddragning och hamnade efter. Hon lade sig tillbaka för en armbar som Elina försvarade och tog sig ur och var på väg att börja passera när motståndaren attackerade på armbar igen. Den här gången var Elina för sen med att försvara den och fick klappa.

johanna vm
Johanna Sand/blåbälte/adult/heavy: Johanna vann första matchen då hon fick poäng för kast. Den andra tjejen började jaga hennes rygg men fick aldrig poängen och Johanna försvarade bra och vann på sitt kastpoäng. I finalen krigade de mycket stående och Johanna hade hela tiden övertaget. Hon fick kastet och passeringen och efter en scramble kom de upp på fötter igen med kort tid kvar. Johanna sätter ett till klockrent kast och vinner VM-guld!

linda vikt
linda öppen klass
Linda Lindström/brunbälte/master 1/light feather: Linda anmälde sig till masterklassen då det var där motståndet fanns. De var tre i klassen och Linda vann första matchen på kast och sedan stryp från ryggen. I finalen brottades de stående och Linda hade ett guilliotinförsök där de hamnade utanför mattan, flera försök till nedtagnigar men ingen av tjejerna fick någon fördel. Domaren fick välja sin vinnare och han valde Lindas motståndare så Linda fick nöja sig med ett silver i sin viktklass. Hon tävlade en match i öppna klassen också och krigade på bra men förlorade på poäng mot en större tjej. Då de var fyra stycken fick Linda med sig ett brons i öppna klassen.

maxine öppen klass
maxine ööppen
Maxine Thylin/svartbälte/adult/feather: 
Maxine representerar Gracie Humaita när hon tävlar och fick i semifinalen möta den regerande världsmästarinnan Mckenzie Dern. Maxine drog guard och Mackenzie rullade in ett toehold som Maxine försvarade. Maxine svepte från guard men fastnade i en kimura när hon kom upp och fick klappa. I öppna klassen vann Maxine två matcher på toehold mot tufft motstånd och mötte Mackenzie igen i semifinalen. Den här gången fick Mackenzie sin toehold och Maxine fick brons även i öppna klassen och visade att hon hör hemma bland världseliten sin andra svartbältes turnering.