Ett guld, två silver och tre brons från helgens tävling i London! Klicka läs mer för att se resultaten från tävlingen och Elinas rapport.

 

Mika Brorsson var anmäld att tävla i Juvenileklassen (för 16-17åringar) men fick inget motstånd i sin vikt. Endast två till tjejer anmälde sig och det i flera viktklasser under. Efter lång dialog och mycket fram och tillbaka eftersom att hon inte får tävla med vuxna under IBJJFs regelverk landade vi i att avanmäla Mika från tävlingen men hon följde med till London och har hjälp oss som tävlat enormt! Vi ser fram emot att få se henne tävla nästa möjlighet.

Alexander Persson var anmäld i vitbältesklassen för Juveniles men tilläts inte tävla då han är graderad över vitt. Alex fastnade mellan bältesklasserna och fick inte tävla. Tråkig utdelning på en tuff resa, men precis som med Mika så ser vi fram emot nästa tävling!

dan gi
Dan Bergenholtz/adult/blåbälte/feather: 
Dan gick ut i första matchen och jobbade bra från sin guard och fick poäng för svep, passering och mount och vann där. I kvartsfinalen mötte han en riktigt stark kille där Dan gjorde flera svepförsök men utan att få topppositionen. Han bytte guard när han blev stressad för att han inte fick till det och blev passerad i bytet. Dan fick tillbaka sin guard igen men blev återigen passerad innan han hann etablera en bra position. Dan fick tillbaka sin guard och kämpade resten av matchen men det slutade med 6-0 till hans motståndare som senare vann viktklassen.

I NoGin gjorde Dan en bra och trygg match igen från sin guard och hotade utan att få fördel. Ett opopulärt beslut från domaren om att ge Dans motståndare en fördelvar det som avgjorde matchen den här gången och Dan fick tyvärr se sig besegrad.

henke
Henrik Karseland/adult/blåbälte/light: Brons i viktklassen! Henke vann första matchen på WO och andra på poäng mot Henry från Viva Zapata. Tredje matchen vann Henke, även där på poäng. I semifinalen såg ut att gå Henkes väg och han gjorde grymma svep och riktigt bra tekniker men förlorade på en poäng och fick nöja sig med bronsmedaljen.

Första matchen i NoGin vann Henke med 2-2 i poäng där hans motståndare fått en varning. I andra matchen drogs han in i 50/50 och fick tillslut klappa på ett tight fotlås därifrån. Ingen medalj i den här klassen men Henke gör en toppeninsats i en stor tävling i en riktigt tuff klass!
Skärmavbild 2015-10-19 kl. 11.44.39

elina
Elina Moestam/adult/blåbälte/feather: Guld i viktklassen! Jag vann mina tre matcher i klassen där jag är extra nöjd med min final. I öppna viktklassen gjorde jag en bra match i semifinalen mot en större judotjej där jag vann, men andra matchen fick jag en dålig start och låg hela tiden snäppet bakom och förlorade på poäng. Så jag landade med brons i öppna klassen.

NoGin började bra på poängvinst efter en stökig match men där jag hela tiden låg före i poäng. I finalen drog jag en triangel som jag jobbade med i nästan 4 minuter där jag växlade mellan att gå hårt på strypet och dra armlås men min motståndare höll ut. Jag fick poäng för svep när hon till slut tog sig ur kopplingen men lämnade en arm och gjorde en felbedömning på tiden som var kvar, så på sista 30 sekunderna lyckades hon använda sin kimurakoppling till att svepa och passera mig och hon vann med 5-2. Den matchen känns fortfarande lite jobbig, men jag gjorde många bra matcher och är glad över mitt silver och hoppas verkligen att jag får möta henne igen! Det blev tyvärr ingen öppen klass i NoGin då vi blev tvungna att ta oss till vårt flyg.

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 11.44.55
Skärmavbild 2015-10-19 kl. 13.52.32
Skärmavbild 2015-10-19 kl. 13.46.40

ralf gi
Ralf Carneborn/adult/svartbälte/light: Brons i viktklassen! Ralf vann sin första match på poäng efter ett djup halvguardsvep till rygg och press från topp under resten av matchen. I semifinalen mötte Ralf Pedro Fernandes Farias från Checkmat och förlorade efter en tuff match.

NoGi dagen gick Ralf ut hårt och vann sin semifinal mot Ilke Bulut. I finalen mötte han Antonio Roberto Crivelari Jr från Checkmat Danmark och missade en fint i början och fick nedtagningspoängen mot sig. De gjorde en tuff och jämn match men i slutet var det de två poängen som avgjorde matchen. Ralf tog silver i sin viktklass här!

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 11.42.40
Skärmavbild 2015-10-19 kl. 13.46.59

Stort tack till Ralf som fick coacha oss i stort sätt samtidigt många gånger och som hjälpte oss värma upp och få oss i stämning! Tack till Mika och Alex som hjälpte till så mycket under tävlingen.

foto