Maxine Thylin är världsmästare i brunbältesklassen, Linda Lindström tog brons i brunbälte och Johanna Sand tog brons i blått! Klicka läs mer för att se bilder och se rapporten från VM!

Johanna Sand/female/adult/blue/heavy vann första matchen efter att ha blivit svept med att svepa tillbaka från guard, få mount och rygg. 10-2 i poäng. I andra matchen fick hon poäng för nedtagning, passering, knee on belly och sedan rygg och vann med 11-0. I semifinalen mötte Johanna tjejen som vann klassen som drog guard och fick in en bra spider guard. Därifrån gick det utför och Johanna förlorade med 6-0. Johanna är glad över sitt brons och åker tillbaks till New York och tränar vidare med Marcelo Garcia ett tag till!

johanna podium

Linda Lindström/female/adult/brown/light feather mötte Guilia i första matchen som hon nu gått flera matcher med. De startade med en tuff judomatch och hamnar utanför mattan flera gånger. Linda får till slut in ett snyggt fotsvep och landar i side. Därifrån tog hon rygg och lyckades avsluta med ett stryp därifrån. I semifinalen mötte hon en tjej som snabbt drog guard och jobbade med att ställa sig upp och spräcka guarden för att passera. Hennes motståndare drog ny stängd guard och de upprepade detta några gånger. Efter en stund i stängd guard började motståndaren jobba sig mot Lindas rygg och de hamnade utanför mattan där Linda fick två poäng emot sig och de ställdes upp igen. I nästa guarddragning kopplade hennes motståndare in en triangel och de hamnar återigen utanför mattan och Linda blir diskad. Linda har kämpat en hel del med en knäskada inför detta VM och är glad över sitt brons och nöjd med hur långt hon tog sig men är sugen på nästa chans att mäta sig med samma tjejer!

linda podium

Maxine Thylin/female/adult/brown/feather Världsmästare efter fyra vinster från tuffa matcher!

Här är Maxines rapport:
Första matchen drog vi guard samtidigt, började leta ben men blev uppställda. Drog dubbelguard igen, fick in så jag hotade med mount därifrån så hon valde att komma till min guard. Jag stängde guarden. Hotade på armlås men svepte till mount. Tog rygg därifrån och sen armbar.

Match nummer två mötte jag Vanessa English, vi drog samtidigt tror jag. Efter ett tag kom hon upp på topp, jobbade i öppen guard rätt länge, jag sökte svep och att stänga men var svårt, till slut gick jag på toehold, den satt inte men kom upp med svep istället. Försökte ta rygg men missade, tillbaka till guard men lyckades svepa igen, och sen ta rygg. Hade ett skärsår i tummen från dagen innan som var rätt djupt som gick up mitt i matchen så kunde inte avsluta med stryp men hotade med stryp tills matchen var slut. Rätt suddig match så här efteråt.

Tredje matchen var semifinal och den tuffaste. Mötte Jaquelin De Amorim. Vi drog guard samtidigt, hon kom upp och tog fördelen sen lyckades jag vända och komma upp med svep. Jobbade i hennes guard ett tag, hon försökte spider-svepa och jag sökte fotlås men missade och hon svepte tillbaka mig. Jag kom upp med svep tillbaka. Spelade i hennes guard tills det var nån minut kvar. Hon väntade och försökte svepa i sista, men lyckades försvara hennes svep försök, vi kom båda upp på fötter. Jag leder med två poäng, drar guard men slarvar i mina grepp. Försökte ge gislaget till dåliga handen men fick inge grepp, hon försökte passera och jag turtlar, hon hotar med rygg och stryp när det är 30 sekunder kvar, så jag försvarar ryggen mest och håller ut på strypet tills tiden är ute. Så jag vann på två poäng.

Final mot ännu en brasilianska, stark men liten tjej, jag drar guard hon försöker hoppa över till mount, jag rullar och tar tillbaka in till guard. Får stängd guard. Jobbar på stryp och letar svep och jobbar men hon är jättestark så håller emot men hon sitter bara där och gör inget aktivt. Håller på så länge tills jag lyckas jobba fram en arm, går på armbar och den sitter. Kändes helt galet sjukt bra!

maxine podium