Tony och Linda vinner European Open! Vi hade ett stort team på plats i Rom och det resulterade i flera medaljer under helgens tävlingar. Vi jobbar med att få upp matcherna på vårt Youtube-konto, så håll utkik där för att få se videos. Klicka läs mer för att se resultaten!

Dan Bergenholtz:
Blue/Adult/Male/Light Feather/

Rome Open: Dan blev nedtagen i första matchen och resten av tiden spenderades i Dans halvguard. Inga fler poäng delades ut och Dan förlorade matchen.
NoGi EM: Dan vann första matchen och förlorade nästa match på poäng. Ingen medalj den här tävlingen.

Dan NoGi

 

Hermes Pantazidis:
Blue/Adult/Male/Middle(gi) Medium Heavy(NoGi)/
Rome Open:
Hermes vann fyra matcher och vann på en triangel, en omaplata och två armbars. I finalen mötte han Tarik Hopstock från Frontline och fastnade i en Kimura direkt i inledningen. Silver till Hermes!
Rome Open öppna klassen: Hermes började med att sätta en triangel på en 100kg-kille men förlorade nästa match då domaren delade ut en passeringspoäng till hans motståndare sista 10 sekunderna då de hamnade utanför mattan vid tillfället. Ingen medalj den här gången.
NoGi EM: Hermes vann två matcher på trianglar och mötte sedan en stark brottare. Hermes misslyckades med att dra guard och brottaren fick poängen. Hermes förlorade matchen med 2-0.

hermes rom

Elina Moestam:
Blue/Adult/Female/Feather/
Rome Open: 
Elina vann första matchen på en japanese necktie och andra matchen på poäng efter svep och ryggtagning. I finalen blev hon strypt på en eziekel. Silver till Elina!
Öppna klassen: Mötte en större tjej som ströp henne efter 3 minuter i första matchen. Ingen medalj.
NoGi EM: De var 3 tjejer i klassen. Elina förlorade första matchen mot Sibilla Rufo efter att ha tagit djup halvguard och svept med waitersweep men fastnat i en triangel på väg upp. I andra matchen vann hon mot Amanda med 11-0 och fick därmed chansen att gå final mot Sibilla igen. Elina blev passerad och mountad och satt fast ett tag i ett axellås men lyckades få tillbaka halvguard, ta tillbaka låset, svepa och få ryggen. Sista minuten stod det 7-6 i matchen till Sibilla och Elina försökte få ett sista poäng men lyckades inte och tog ytterligare ett silver.

elina gi

elina nogi

Tony Silvernäs:
Blue/Master 1/Male/Super Heavy
NoGi EM: Tony vann sin första match mot killen till höger på bronspallen och vann finalen efter att ha fått nedtagningen och dominerat från topp i båda matcherna. Guld och EM-mästare i år igen!

tony guld

Dennis Erdogan:
Purple/Master 1/Male/Medium Heavy
NoGi EM: 
Mötte en annan brottare i första matchen och blev nedtagen på en single leg. Kom upp till stående igen efter en stund i guard men lyckades inte kasta tillbaka. Ingen medalj den här gången.
Dennis Erdogan

Linda Lindström:
Brown/Adult/Female/Light Feather/
Rome Open:
 Mötte Giulia Roggio efter att ha dominerat från topp. Guldmedalj då de var två i klassen!
Rome Open öppna klassen: Mötte Ida Fløisvik och fastnade snabbt med en arm i en armbar efter att ha blivit upplyft i hennes guard. Ingen medalj.
NoGi EM: Fick ett nytt möte med Giulia och efter ett judokrig så vinner Linda efter att ha varit den som dominerat matchen. Ännu en guldmedalj!
NoGi EM öppna klassen: Mötte Ida igen som drog stängd guard. De satt där länge och Linda försvarade alla attacker som kom bra, men tillslut tappade hon balansen och Ida fick svepet. Linda var ändå nöjd och glad över att ha fått möta Ida som var den som vann öppna klassen i båda tävlingarna denna helg.

linda gi
linda nogi guld

Michael Alpäng:
Brown/Master 2/Male/Middle/
NoGi EM: Micke vann första matchen på rear naked choke. I finalen dominerade han hela matchen och jobbade mellan d’Arce choke och Japasene necktie från halvguard med tappade tillslut vinkeln. Då attackerade han på ett knälås som försvarades och blev en toehold, men Micke missade en av sina egna fötter och fick klappa när den andra killen kontrade med ett fotlås tillbaka. Micke fick en silvermedalj!
NoGi EM öppna klassen: Det var Micke och en kille på 110kg i öppna klassen. Micke försvarade alla låsförsök bra och spelade smart men förlorade på poäng efter att tiden tagit slut. Micke tog ytterligare ett silver.

micke nogi
micke nogi öppna

 

Ralf Carneborn:
Black/Adult/Male/Light/
NoGi EM: Ralf låg under med poäng och gjorde ett ordentligt ryck på slutet när han hade kopplat en triangel men lyckades inte avsluta matchen. Ingen medalj denna gång.
NoGi EM öppna klassen: Ralf mötte en betydligt större kille i första matchen och fick en omvänd triangel där han avslutade matchen. Förlorade nästa match på triangel mot en tyngre motståndare.

NOC 2015 kids open224