Maxine Thylin är världsmästarinna i NoGi och Linda Lindström fick ett brons. Våra tjejer tävlade i söndags i varsin viktklass på NoGi VM i USA. Klicka läs mer för bilder och Lindas rapport.

”Fick feber igår så blev inte riktigt som jag tänkt mig. Är dock rätt nöjd med min insats ändå. Mötte en duktig tjej. Visste att hon gillade att dra guard så min plan var att tima med nedtagning. Det gjorde jag också men fick ingen poäng. Körde på bra i nästan sex minuter hon ville spinna in under mig men jag kände mig stabil i halvguard men lyckades inte passera, jag hade ett bra försök på kneebar och ett halvhjärtat försök på toehold. Gjorde en liten miss och hon fick tag i min fot och jag fick klappa på ett fotlås. På lottningen var jag direkt i semi så jag fick med mig ett brons hem som ett litet tröstpris.

fin lindavm
Maxine vann sin på rear naked choke efter att snyggt tagit rygg på sin motståndare!”

 

Maxine berättar för Ricard via meddelande:

”Det var en match för mig var direkt final. Körde mot en brasilianska som vunnit VM i min viktklass ett par gånger så kändes sjukt bra att få ta henne. Hon har varit lite av ett spöke i huvet (men inte längre 😉 vi båda drog guard och letade fötter. Hon hade försök på ankellås men jag försvarade och vi gick till 50/50 och jag hade ett fotlås försök. Höll på så ett tag, och när hon gick på fötter letade jag ryggen på henne. Då satte jag mig upp och började jobba passeringar och fick fördelen. Hon gick på knälås så jag kontrade med att gå för rygg. Fick in först en hook och seatbealt och rullade henne därefter och fick in hook nummer två och så ströp jag därifrån.”

maxine fin vm

Stort grattis till Maxine för sin VM titel och bra jobbat båda två!