Kalle Kouakou är ny instruktör på thaiboxningen på tisdagar 19.45 tillsammans med Torkel Rauge. I samband med träningen i tisdags så fick han svara på några frågor om thaiboxning, träning och om att vara en instruktör. Läs mer för intervjun.

Hur länge har du tränat kampsport?
Nio år med några uppehåll

Vad har du tränat för kampsporter?
Lite boxning, Aikido på 90 –talet, Sambo två terminer, sen thaiboxning sedan 2004 från och till ända tills nu.

Vad är det som du gillar med thaiboxning?
Det var kul att jag kunde bli ganska bra på det, men det går inte att bli fulllärd och man måste alltid anpassa sig. Man kommer alltid köra med folk som är bättre, snabbare, längre, starkare så jag måste vässa mig och bli bättre. Och det är väldigt jobbigt, så man får bra form.

Vad har du för coachingstil?
Jag är väl en ganska karismatisk person. Jag är energisk och jag tycker att det är sjukt kul att lära ut. Samtidigt lär jag mig väldigt mycket av att stå på sidan och se på. Jag har aldrig stått på sidan av tidigare, så nu är det en ny upplevelse att se detaljer som andra kan förbättra. Jag får en kick av att se att folk bli bättre.

Vilka kan vara med och träna på dina pass?
Alla kan vara med. Alla är så välkomna. Det ska vara kul att vara på mina pass. Det finns ingen prestige och det går inte att vara för ”dålig”. Oavsett vilken nivå du är på så vill jag hjälpa dig bli bättre.

Vad tycker du är det viktigaste hos en coach?
Att man blir sedd och att coachen är engegerad i din utvecklingen, vare sig du är skitbra eller skitdålig. Du är där, och du ska få hjälp. Ödmjukt men hårt.

Vad kan jag förvänta mig när jag kommer och tränar för dig?
Du kommer vara helt slut. Jag hoppas att du kommer gå därifrån och vara nöjd och att du känner att du utvecklas. Det är som terapi, det är väldigt utrensande. Jag är alltid glad och avslappnad när jag går hem från ett thai-pass.

 

Kruth-7

Kalle i rött kickar

 

 

kalle

Kalle håller mittsar åt Torkel mitt på bilden