Under sommarlägret graderade Ricard och Ralf två av våra medlemmar, Ola Lanteli och Linda Lindström till brunt bälte i BJJ. Läs Ricards tankar.

Brunt bälte i BJJ, den näst högsta graden. Alla orkar inte dit, många slutar när de får blått bälte, eller ännu tidigare än det. Att fortsätta träna och ha tålamod är det jag brukar komma tillbaka till ofta. Att börja träna klarar alla, att fortsätta är det svåraste.

Ola Lanteli började träna traditionell ju-jutsu 1978, 1997 kom han till oss på Nacka Dojo och sedan dess har han endast tagit ofrivilliga uppehåll pga av skador. Under sina skadeperioder (armbåge ur led mm) har Ola alltid behållt kontakten med sin sport och fortsatt att kämpa. Ola är född 1964 och fyllde alltså 50 år tidigare i år och har tävlat aktivt fram tills för några år sedan då en kropp för tävling och tiden inte fanns där längre. Att gradera Ola till brunt bälte var speciellt för mig och Ralf och det är resultatet av en hög teknisk förmåga, många års träning, deltagande på seminarier, tävlingar och en förståelse och hängivenhet till BJJ. Jag hoppas Olas gradering inspirera många att fortsätta träna även när det tar emot och att det viktigaste är att fortsätta försöka, då blir alla så bra som de kan bli.

Ola_brown

 

Linda Lindström känner de flesta igen från Sport JJ (världsmästarinna 2008 mm). Linda började träna kampsport 1991 och har hunnit med otroligt mycket sen dess. Linda tränat BJJ parallellt med Sport JJ träningen under många år, placerat sig ett flertal gånger på VM och EM i både gi och no gi. Linda har de senaste åren efter två barn fokuserat mer på sin BJJ träning och tävlat intensivt. I juli blev hon svensk mästarinna i -58,5 och jag och Ralf har känt under en tid att det är dags för Linda att gå vidare. Linda är en mycket hängiven elev, noggrann och har en hög teknisk kunskap och presterar ännu bättre på tävling. Att gradera Linda var mycket känslosamt då vi kämpat ihop i många år och jag och Ralf är mycket glada över att hon finns på klubben och bidrar så mycket till vår verksamhet som inspiratör för andra tjejer och killar. Hon kommer nu även att förmedla sina kunskaper som instruktör för våra barn & ungdomar en dag i veckan. Linda är nu en av fyra tjejer inom Dynamix som har brunt bälte (Ingrid Janson (Stenungsund), Maxine (Nacka Dojo), Matilda Fryklund (nu Dynamix igen och tränar på Iksu) och Linda.

Linda_brown

 

Stort grattis till er båda!