Under måndagens matchkväll och utbildning passade Ricard och Ralf på att dela ut lila bälten till två killar som var där. Den ena var Bernard Sastre och den andra Alexander Stålnacke.

Bernard blev tilldelat ett lila bälte med motiveringen ”Bernard har tränat på Nacka sedan i slutet på 90 talet och tävlat framgångsrikt i både SJJ och BJJ. Sista tiden har Bernard utvecklat sin BJJ och med klubbens kortaste nacke är han svårstoppad 🙂 Nu är blåbältesperioden över och idag är det dags för lila bälte!

Alexander Stålnacke har också tränat länge hos oss och tränar alltid koncentrerat och gör bra ifrån sig på mattan mot alla grader Han har tagit sig an BJJn med stort hjärta men gjort en del uppehåll i sin träning under åren. Efter att nu ha kommit igång ordentligt med träningen igen så tyckte Ricard och Ralf att Alexander kändes mogen för ett lila bälte.

Bra jobbat och stort grattis båda två!

 

På bilden: Ricard, Bernard, Alexander och Ralf

På bilden: Ricard, Bernard, Alexander och Ralf

Lila är den tredje bältesgraden för vuxna i Brasiliansk Jiu Jiutsu. När du börjar har du vitt bälte, efter vitt kommer blått, sedan lila, brunt och till slut svart bälte med sina olika grader (eller dan). På våra BJJ-pass på klubben har vi flera tränande med allt mellan vitt till svart bälte. Om du är intresserad av att prova på BJJn så går det bra att komma första passen utan dräkt. När du sedan har provat kan du köpa din dräkt via vår shop