Elina som arbetar i receptionen och hjälper till med att sköta hemsidan har intervjuat Simon inför hans nästa match den 23e februari då han tävlar på Sanshou SM.

Vad har du för match på gång?
Min nästa tävling är Sanshou SM som går i Västerårs den 23 Februari.

Hur skiljer sig Sanshou från MMA och Thaiboxning?
Sanshou skiljer sig inte så mycket från thaiboxning, de stora skillnaderna är att i sanshou är det inte tillåtet med knän, men man får kasta sina motståndare och knuffa ut dem ur ringen.

Hur laddar du inför matchen?
Med hård träning, bra kost och mina mentala övningar som jag fått av Martin Lidberg.

Vad har du för målbild?
Att vinna! Jag tävlade i SM förra året och förlorade finalen på poäng. Det ska inte upprepas. Jag ska göra en bättre och starkare insats.

Hur har ditt medverkande i SVT:s produktion ”Slå han på käften” påverkat dig?
Det har påverkat mig väldigt mycket. Jag tar lite mer eftertänksamma beslut vad det än gäller i livet. Jag vill gå match och få visa min fulla potential!

Om en av dina elever från dojon skulle ha varit med och tävlat i samma tävling, vad hade du gjort för att förbereda henne/honom?
Jag hade coachat den personen genom att se till att de gör allt innan matchen, så att när dagen för tävling kommer känner han/hon sig trygg och förberedd. Jag hoppas att det kommer vara fler från vår klubb som testar på att tävla i sanshou. Det är ett grymt bra tävlingssystem och ett utmärkt komplement för MMA. 

Vad har du för planer framåt?
Mitt mål fram över är att gå fler MMA-matcher. Nästa tävling i sikte är Superior Challenge i Helsingborg!

Stort lycka till Simon!

För att läsa mer om Svenska Kung Fu & Wushuförbundet, klicka här