På European Open i Portugal tävlade Maxine, Putte och Rasmus och alla tog medalj. Maxine kan nu titulera sig som European Open champ i brunbälte -58,5 kg. Tävlingen hade nästan 3000 deltagare från hela världen. Uppdaterat med video från Puttes matcher.

Maxine vann brunbältesklassen efter två stycken mycket bestämda matcher. I den första drog Maxine guard och satte den högt och triangeln var ett faktum efter endast 0.33sek. Den motståndaren (en brasilianska) vann sedan sin återkvalsmatch och gick då till final (de var 3 st i klassen) och Maxine fick möta henne igen. Den tjejen hade inte gjort sitt triangelförsvar hemläxa och samma teknik satt igen med denna gång efter ca 0.40sek. Stort grattis till Maxine som verkligen förtjänade denna seger. Maxine ställde up i den öppna klassen och fick möta Finlands Venla Lukkonen som är model större. Maxine krigade bra men fick till slut klappa ut på en kneebar.
Putte tävlade i brunbälte, master 1 under 76kg. Putte vann den första matchen på en fördel då han på slutet hade ett bra passeringsförsök. Den andra matchen blev även den ett krig och Putte fick matchen på arbetsseger efter en bra forcering på slutet. I finalen valde Putte att dra guard och jobbade sedan bra underifrån. På slutet tog krafterna slut lite och han fick turtla och sedan fick motståndaren ryggen när det var 0.30 sek kvar. Silver till Putte i tävlingscomebacken efter flera år och endast 1 månads hård träning bakom sig. Det kommer mera!

Rasmus ställde upp i juvenile 2 under 74 kg och gjorde det otroligt bra. Den första matchen vann Rasmus på poäng efter en stabil insats. Den andra matchen gick mot en norrman som blev ett nr för stor och Rasmus fick poäng emot sig. På slutet lyckades dock Rasmus passera men domaren gav aldrig poängen, Rasmus lyckades forcera till ett armlås läge men motståndaren lyckades vända upp och hålla tiden ut.

Fantastisk insats av våra krigare! Nu väntar Nordic BJJ Open den 8-9 mars.