Svenska Grapplingligans finaltävling ägde rum i Malmö den 14e december. Ralf Carneborn vann guld i viktklassen herrar avancerad -77kg och tog hem hela SGL, Hermez Lazarus Pantazidis tog bronsmedalj i herrar fortsättning -77 kg.

Två fighters från Nacka Dojo fanns på plats i Malmö när finalen i SGL tog plats i Rosengårds sporthall: Ralf och Hermes. SGL är en grapplingtävling där det anordandes fyra tävlingar i varje distrikt, där bara de bästa från respektive distrikt och viktklass får anmäla sig till finalen.

Ralf relaxed

Ralf grapplades felfritt mot tufft motstånd, och efter fyra matcher fick vi se honom ta emot pokalen som vinnare i sin klass.
Nedan finns Ralfs matcher, kolla speciellt in match nr 3 där Ralf avslutar med en snygg gogo-plata.

hermes_sgl_2013

Hermes gjorde väldigt bra matcher och såg ut som att han skulle kunna vinna över alla i sin grupp, och efter att alla i poolen hade mött varandra stod ställningen helt lika och matcherna fick börja om. I sin sista match fastnade Hermes i en armbar som han började försvara helt rätt, men ett ögonblick för sent. Han skadade armbågen och tilläts inte att tävla i finalen om andraplatsen, och fick bronsmedalj. Innan skadan fick Hermes visa upp sin skoningslösa triangel och stora mått av viljestyrka när gruppen fick börja om matcherna.

Stort grattis till Ralf och Hermes för en mycket bra genomförd tävlingshöst!