Med fyra deltagare blev det tre medaljer på JVM. Isabelle Vistam fick tyvärr stryka sig innan tävlingen pga av skada.

Efter en lång helg i Bukarest Rumänien så kan jag sammanfatta att alla från Sverige och Nacka Dojo har presterat otroligt bra. Förbundskapten Michael Kuntz hade i stort sett lovat två medaljer men både jag och resten av laget siktade högre.  Och som våra fighter presterade.  En av de som jag hoppats mest på var William Seth-Wenzel. William har gått upp en viktklass till U18 -81 kg och motståndet i den gruppen är tufft. Efter grym fighting genom sin grupp så vann William bronsfinalen mot Vakarchuk från Ryssland. Så brons till Wille som kan gå hela vägen om han fortsätter att träna hårt.

Johanna Sand U21 -70 kg gör sin bästa insats någonsin trots att det inte blev en medalj den här gången. Johanna förlorade bronsfinalen mot Belgiskan Verheyen men visade riktigt bra ju-jutsu i flera matcher. När taktik och teknik fungerar tillsammans så är Johanna en av de bästa i världen.

Rasmus Nolbratt tävlade i Ne-Waza U21- 70 kg och fick göra det som 15 årig. Tyvärr fanns inte U18 på årets mästerskap så Rasmus fick förtroendet en klass högre. Mästerskapets yngste deltagare krigade till sig ett brons och vann en spännande bronsfinal mot Israelen Siso. Helt otroligt och fick välförtjänt pris som turneringens nykomling!

Fredrik Widgren U21-77 kg som har haft en makalös säsong med EM, Combat Games och World Games finaler som senior, gjorde återigen en fantastisk insats där han nollade två stycken fram till finalen. Fredrik såg oövervinnlig ut i turneringen.  I finalen åkte han dock på ett lyftkast samt ett lås på golvet när det var två min kvar på matchen. Fredrik vände matchen och plockade poäng efter poäng men domarna väntade bara på en ippon från Tysken Jorg.  De visade sen full poäng på en i mitt tycke teknik som inte träffar, men det är en bedömningssport och finalen är tyvärr över. Stor besvikelse för Fredrik men med 2013 summerat så har Freddan gjort något helt galet att orka ta sig till final i alla stora tävlingar.

Isabelle Vistam var tyvärr för dålig i sin kropp och fick tävlingsförbud av mig. Rehab och smart målvedveten träning är det som gäller. Det kommer fler mästerskap!

2013 blev ett bra år för landslaget och nu ser vi fram emot JEM på hemmaplan den 24-25 Maj i Lund.Det finns flera som står på tur att ta en plats i J-Landslaget, både från Nacka Dojo och andra klubbar i landet. Vi hoppas på en bred trupp och med fler deltagare i Ne-Waza . Om ni inte kommer att tävla så boka in JEM och åk ned och få se ca 30 länder från Europa göra upp om medaljerna.