Den 22-14 november så är det dags för JVM i Bukarest. Svenska landslaget skickar en rutinerad trupp där alla uttagna denna gång är från Nacka Dojo!

För första gången så kommer Ne-waza som är en variant av BJJ att vara på schemat och där kommer Rasmus Nolbratt tävla i U21 -70 kg klassen trots att han är född 1997. Rasmus har utvecklats bra och har en bra chans. Mest rutin har Fredrik Widgren som tävlar i U21 -77kg, Fredrik som tidigare år gjort succe som senior och  tagit silver i både VM och Combat Games, har bra medaljchans men motsåndet är starkt.

Isabelle Vistam tävlar i U18 -57 kg och har redan vunnit JEM och varit tvåa i JVM samt femma i vårens senior EM. Isabelle har haft en del skadeproblem och åker denna gång för att få mer rutin. Men en bra dag, om det känns bra så kan allt hända.

Johanna Sand har rutin och ett JVM brons i U18. Nu kör hon i U21  -70 kg. Om Johanna kommer in rätt och håller en hög intesitet så har hon alla möjligheter att nå topp tre.

William Seth-Wenzel tävlar i U18 -81 kg och har tidigare rutin från mästerskap. Nu har han dock växt in i sin Ju-jutsu och visade senast i German Open att han är en av dem som kan vinna.

Vi har som sagt en rutinerad trupp men mästerskap är alltid tuffa och som våra kloka huvudtränare Ingemar Sköld och Ricard Carneborn brukar säga säger ”ibland vinner man och ibland blir det något annat”

En förväntansfull och glad landslagscoach

Joakim Vistam

 

JVM Truppen_2013

Truppen:

U18-Fighting 

William Seth-Wenzel – 81 kg,
Isabelle Vistam -57 kg

U18 Ne Waza
Rasmus Nolbratt -70 kg

U21-Fighting

Johanna Sand -70 kg
Fredrik Widgren -77kg