Vi skickade fem fighters till USA för att tävla på No-Gi VM och de kommer tillbaka med en silvermedalj och en bronsmedalj samt massor av erfarenheter.

Linda Lindström gjorde comeback på den internationella tävlingsarenan efter 5 års frånvaro (Linda blev världsmästarinna i JJIF Ju-Jutsu 2008). Linda tävlade i adultklassen för lilabälten. Fick stå över första, vann andra och var då i final. ”Jag hann inte riktigt ladda om mellan semifinalen och finalen och kom fel in i matchen. Krigade på men det räckte inte och förlorade med 5-0”.

NoGi_linda_VM_13

Dennis Erdogan tog ett brons i masterklassen (30-35år) för lilabälten. Dennis vann sina inledande två matcher mycket övertygande innan det blev stopp i semifinalen med minsta marginal. Ett mycket välförtjänt silver till Dennis som verkligen utvecklat sin markkamp.

NoGi_dennis_pallen_vm

 

Ralf Carneborn ställde upp i den tuffaste av klasserna på VM, adult klassen för svartbälten. Det är en handfull svenskar som ens vunnit en match i svartbältesklassen så konkurrensen är stenhård. Ralf gjorde en bra match men blev nedtagen i början på matchen och fick sedan jaga för att försöka utjämna. Ralfs motståndare körde ”safe” och bevakade sin ledning matchen ut.

NoGi_ralf_dennis_simon

 

Simon Sköld vann sin första match med 13-0 och visade på stor utveckling i sitt markgame. I andra matchen blev det förlust mot den brasse som sedan vann viktklassen.

 

Maxine Thylin gjorde debut i brunbältesklassen. Matchen började med att båda drog guard och startade en fotlås duell. Maxine hade bra försök men i duellen så blir Maxine diskvalificerad pga av leg reaping (foten över knät). Maxine lärde sig mycket av matchen skriver hon och kämpar på med nya tag mot nästa mål. Maxine stannar i USA några dagar till men sen kommer hon tillbaka till oss på Nacka Dojo!

Hela gänget på flygplatsen

NoGi_team_nacka

 

Medaljörerna Dennis och Linda

NoGi_dennis_linda_VM_13