I helgen deltog vi med ett fantastiskt gäng fighters under både lördag och söndag. Vi var total 19 st på plats och alla levererade och tog medalj, helt otroligt. Samtidigt sammanställdes 2012/2013 sju deltävlingar i Jujutsu Fighting League där Nacka Dojo tog hem totalsegern.

 

 

Scandinavian Open och JFL 7 i Jönköping
JFL_Best_Club_2012-2013
Några av alla fighters från helgen

På lördagen tävlade 6 st seniorer som sista förberedelse inför EM i Tyskland den 1 Juni. På söndagen genomfördes ett landslagsläger med 2 st tuffa träningspass.

Sara Widgren -62 kg gick två st matcher mot en ung tyska som har en aggressiv jujutsustil med hårda sparkar gärna i ansiktshöjd. Sara klarade av den utmaningen perfekt och vann två st matcher i rad och tog guld. Sara är vår största medaljfavorit till EM.

Isabelle Vistam -55kg gick fyra st matcher och förlorade semifinalen mot landslagskompisen Sara Svensson från Jönköping. Vann sen övertygande mot Danmark i matchen om brons. Kan överaska i EM om respekten för sin äldre motståndare släpper.

Fredrik Widgren -77 kg gjorde som vanligt en imponerande insats och tog sig efter två st matcher till final mot vår egen Joakim Wallberg. Vinst och guld och medaljfavorit till EM.

Joakim Wallberg -77kg Finalförlust mot Fredrik W men är i grym form. Lite småskador som vi hoppas läker till Joakims första Seniormästerskap i juni.

William Seth Wenzel -77kg har inte haft några bra tävlingstillfällen i juniorklassen och körde nu i senior. Riktigt bra matcher och vann bronsmatchen mot Danmark övertygande.

Anton Willberg -85 kg gick två st matcher och vann övertygande. Anton kommer att vara superfarlig i EM och kommer han bara igång till första matchen så kan han slåss om medaljerna.

JFL 7 U8-U18

Många fantastiskt bra matcher där vi från Nacka Dojo visar upp bra teknik och taktik. Tack Pernilla Carneborn för att du byggt upp våra juniorer och visat hur jujutsu ska genomföras.

Vi har ett getingbo i -60 kg där Emil Palmqvist och David Jacobsson var suveräna. Emil Guld och David brons. I U18 -60 kg så gjorde Rikard Lindgren årets comeback där han efter två års vila från tävling går in och presterar maximalt. Och avslutar med tävlingens högsta kast, snyggt och Grattis!

Vilma Wallberg och Fanny Seth Wenzel fortsätter och dominera tjejernas U15. Fanny dubbla guld. Vilma fick tyvärr bryta efter ryggont. Rasmus Leine tog silver och visar för alla att hård träning lönar sig. Lukas Jones Qartey och Robin Vistam möttes i finalen på -42 kg där Robin vann med 1 poäng. Robin fick även pris för jujutsuligans snabbaste matchvinst, 3 ippon på 24 sek.  Nisse Lindberg vann tre matcher och blev diskad i en, borde varit guld men silver glänser också Nisse. Dessutom Best Fighter till Nisse.

Aurura Ejvall gick fem matcher och tog ett brons. Katarina Leine krigade hårt mot Natalie från Varberg och tog ett silver. Vår yngsta deltagare var Frida Leine i U10, hon gick flera matcher och tog ett silver.

Slutfacit på helgens medaljer blev:
Guld: 9 st
Silver: 6st
Brons: 4 st

Stort grattis till alla önskar en supernöjd Coach Joakim Vistam