Simon åkte ned till Malmö på Torsdagen och klarade av intervjuer och invägningar under torsdagen och fredagen. Viktnedgången gick väldigt smidigt och Simon tog de sista 2 kilona i bastun utan problem. Simon är en av de nogrannaste fighters vi har och hans viktnedgång från ursprungliga -77 kg och vägen till den nya viktklassen har skötts metodiskt med hjälp från bla Omni4.

Micke och Ricard anslöt på lördagmorgon och efter lite lunch och avslappning på hotellrummet så bar det av till arenan vid 16.00. Simon gick första matchen så vi kunde planera uppvärmningen relativt bra. Ricard använde sig av en modell för uppvärmning som bla BJJ landslaget provat som bygger på en progression av tempot i ca 20 min för att därefter gå över till korta sprinter/intervaller med mitsar. På detta sätt kan man öka fosfokreatin nivåerna och de är som allra högst ca 5-6 minuter efter avslutade intervaller, då är det optimalt att tävla. Tyvärr försenades starten en hel del men Simon var ordentligt varm och redo när han gick in i buren inför över 5000 personer på Malmö Arena.

Gameplanen var att pröva att ta ned Michel i början på matchen för att känna hur det gick och Simons första försök var klockrent. Väl i guard så jobbade Simon med slag. I slutet av första fastande han i en kimura och fick rulla för att försvara. Simon berättade efteråt att han aldrig var så orolig då han kände sig väldigt stark i den nya viktklassen -66 kg. Matchbilden fortsatte på samma sätt med Simon som drivande stående och när Michel kom svingandes så sköt Simon mot höfterna och tog ned till guard, passerade och slog från både mount och halvguard.


Fotograf: Mattias Persson, MMA nytt

När matchen var slut hade Simon alla domares röster och vann matchen. Simon var pigg efter tre ronder och hade kunnat gå en femrondare den kvällen!


Fotograf: Egen

Detta var ett tydligt styrkebesked för Simons MMA satning och för oss att vår MMA satsning håller hög nivå. Vi har dock mycket arbete framför oss för att ta Simon och andra fighters vidare i sina karriär. Det arbetet fortsätter hela tiden och du som tränar på klubben kan bidra med mycket genom att komma på alla träningar och hjälpa våra tävlingsfighters vidare.

Stort grattis till Simon som är tillbaka på mattan redan idag och vi hoppas att han kan få en match till innan året är slut.

Så fort vi hittar video från matchen kommer vi att posta den här.