Maxine var på VM som en av deltagarna i landslaget och tävlade på fredagen och lördagen. På fredagen hade hon lottats mot Angelica Galvao. Maxine gjorde en mycket bra match och gav Angelica en riktigt hård match som slutade med vinst för Angelica med endast 2 fördelar. Angelica fortsatte sedan att vinna och vann VM efter fyra matcher.

I den öppna klassen lottades Maxine mot ytterligare en världsmästarinna, 2ggr som blåbälte och som lila bälte 2010, den tekniska McKenzie Dern. Maxine gjorde återigen en bra match med fick klappa mot slutet av matchen.

Mycket stark insats av Maxine som visar att hon håller hög internationell klass. Maxine är nu kvar och tränar med Leticia och hennes tjejteam i San Diego för att sen åka vidare till Brasilien och förbereda sig för Rio International som går den 21-14 Juli.

Ricard som är coach för landslaget kunde räkna hem 2 silvermedaljer vilket är det bästa resultatet någonsin för svenskar på VM i de högsta bältesklasserna. Mikael Marffy tog silver i brunbälte -100.5 och Ida Hansson silver i brun/svartbälte i -64 kg .

Media har rapporterat följande från VM.

Fighter Magazine:
http://www.fightermag.se/nyheter/2011-06-06/historiskt-vm-silver-till-ida-hansson

http://www.fightermag.se/nyheter/2011-06-05/sverige-rapport-fran-mundials

http://www.fightermag.se/nyheter/2011-06-05/sverige-uppdatering-fran-mundials

Budoförbundet:

http://www.budokampsport.se/blogg/jonathan-broberg/2011/svensk-bjj-fr%C3%A5n-ritbord-till-handling-till-succ%C3%A9

http://www.budokampsport.se/nyheter/2011/7/svenskt-vm-silver-i-bjj

http://www.budokampsport.se/nyheter/2011/2/ida-hansson-vann-vm-silver

Grapplingbloggen
http://grapplingbloggen.se/?p=6057