Simon gick sin 3:e MMA match och var återigen tillbaka i buren i Göteborg på The Zone galan. Simon gjorde en mycket bra insats trots förlust på poäng i förra matchen och matchmaker Marko Gyllenland såg Simons potential och ville se mera av honom.

Ralf och Micke var coacher den här gången och stod för rutin och rutiner innan match så Simon kunde fokusera på uppgiften. Simons motståndare den här gången var Eirik Digre från Frontline Muay Thai, en rutinerad herre med flera shootfighting matcher och många års träning i sin 40åriga kropp.

Matchen startade och Simons snabbhet kom till sin rätt då han efter lite crklande rusade in och fick ordentlig träff med högern vilket fällde Eirik. Simon följde upp med slag och var snabbt i mount. Här har vi tränat en hel del på att inte stressa vilket hänt i Simons tidigare matcher och det betalade sig. Simon var kall och slog när lägena fanns och bevakade sin position bra. Efter 1.30 hade både Eirik och domaren fått nog och matchen bröts på RSC (referee stops contest).

Simons första vinst i MMA sammanhang och en otrolig boost för Simons och klubbens självförtroende!

Grattis Simon!