Det första svenska mästerskapet avgjordes i Helsingborg och arrangerades av Fenix Kampsport.


Foto: Joakim Borgudd/Nyheter24

Maxine som varit hos Leticia Ribeiro i San Diego och tränat i nästan 1 månad kom hem dagen innan och hämtades av farsan Robban och sedan bar det av till Helsingborg. Maxine var rejält jetlaggad men taggad på att köra. Maxine tävlade i -64 kg och mötte Ingrid Ekenberg-Janson från Stenungsund i sin första match och avgjorde på en armbar. I sin andra match mötte Maxine Lena Victorsson från Yamasaki från  Göteborg. Maxine hoppades guard och hade sedan två riktigt bra försök på armlås som gav två fördelar. Lena passerade till halvguard och fick en fördel och sedan var matchen en kamp om passeringen men Maxine lyckades hålla ut och vann med en fördel och därmed även SM!!

Läs mer på Maxines blogg på http://grapplingbloggen.se/?cat=189

Billy Petersson tävlade också men förlorade tyvärr i sin första match mot en fysisk motståndare