Tyvärr lite sen uppdatering men här kommer en rapport skriven av Helena Hugosson från VM och Saras mycket starka insats bland världens främsta ju-jutsu utövare:

Sverige femte bäst i världen

Perfekt rakt slag 😉

I sitt första mästerskap slog Sara Widgren till med en femteplats på världsmästerskapen i ju jutsu. Efter att ha förlorat mot Tyskland i sin första match krigade hon sig till en match om bronsmedalj.
 
Sara Widgren är talangen som gått från klarhet till klarhet och som har guld från såväl junior-VM som junior-EM. Hon gjorde ett viktbyte från -55 kg till -62 kg så sent som i våras och presterade redan på German Open i höstas där hon visade att hon hade med eliten att göra genom att ta sig till final. I den finalen mötte hon just tyskan Carina Neupert, motståndaren som skulle bli hennes första motståndare även på VM i St Petersburg.
 
I den första matchen var det märkbart att Sara var nervös, men hon gjorde ändå en strålande insats mot giganten från Tyskland. Matchen gick enligt tyskans önskemål och Sara fick såväl slag som kast emot sig och förlorade till slut på teknisk knockout i slutsekundrarna.
 
Med en förlust där kastades Sara in i återkvalsstegen och fick kriga match för match för att ta sig till en match om bronsmedalj. Såväl Taiwan och Italien fick stryk av Sara som gjorde nagelbitare till matcher men som vann dem båda. 
 
I match om brons blev det då Neupert igen som stod för motståndet, då hon hade förlorat sin semifinal. Denna gång syntes det att Sara var bra sugen på revansch och laddningen verkade perfekt. Och Sara gjorde också en mycket bättre match, men inte heller denna gång räckte det hela vägen. Tyskan vann inte på någon teknisk knockout men dock på poäng. 
 
– Hon har gjort mer än vad man kan begära av en mästerskapsdebutant, sa assisterande landslagscoach Linda Lindström om Saras insats och avslöjade att det funnits en hel del nerver under dagen. Och även om det kom en del tårar av besvikelse så såg det ut som om det var en debutant som knöt näven och som kommer att stå högst upp på pallen nästa gång.
 
Övriga svenskar gjorde godkända insatser men som inte räckte fram till matcher om medaljer. Största besvikelsen var Veronica Kumlin som fick svårt motstånd även hon i första matchen mot ryskan Ivanova som också vann guld. Veronica var största medaljhoppet för Sverige men levererade inte denna gång. 
 
För mer information eller bilder vänligen kontakta informatör Helena Hugosson på 0707336466