Här är Helena Hugossons text som skickats till media.

Sara fortsätter att leverera


Ytterligare en medalj blev facit för Sverige under European Open Championship i Belgien. Sara Widgren från Nacka följde upp sitt silver från German Open tidigare i år med att åter igen stå på pallen i de stora sammanhangen.
 
Att ta klivet upp i en tyngre viktklass och bland seniorer har knappast varit ett bekymmer för talangen från Nacka utanför Stockholm. I två av två internationella tävlingar har hon tagit medalj, och under helgens mästerskap blev det alltså brons. En lång turnering blev det för Sara som bara förlorade en match, och det mot en nederländska som tog VM-silver 2008. Efter den förlusten var det bara full fart framåt för Sara som tog sig till bronsmedaljen efter flera fina segrar, inte minst mot två ryskor.
 
I slutet av november går VM av stapeln, dit Sara Widgren är uttagen för att representera Sverige i sin viktklass -62 kg. Nu har hon känt på de flesta av de tuffaste motståndarna till årets stora mästerskap och det lovar gott.
 
– Jag ska vinna, säger Sara om VM till jujutsu.se.