I en mycket bra inramning avgjordes SM i Ju-Jutsu i Sollentuna under lördagen. SKIFT som var arrangerade klubb hade gjort ett mycket bra jobb med att skapa en tät och spännnade atmosfär. Alla matcherna avgjordes på en matta, tempot var högt och allt sändes live på nätet (bilder och videos kommer framöver).

Vi gjorde ett mycket bra SM och alla presterade väldigt bra.

Sara W hade kvalificerat sig till SM i två viktklasser liksom många andra men endast Sara kunde levererar fullt ut med dubbla guld. Sara har en fysik och en timing som de andra tjejerna har svårt att matcha och till det har hon en mycket starkt psyke och viker inte ned sig i några situationer. Vinsten mot rutinerade och tyngre Sara Svensson från Samurai var en riktig skalp och när väl det var avklarat kunde Sara slappna av ännu mer. Helena H gav Sara en riktig fight i finalen i -62 kg men marginalerna var på Saras sida och första guldet var hennes. I finalen mot Johanna Lindberg kom Sara efter i början men plockade snabbt ikapp, drog ifrån med perfekta handtekniker och det andra SM guldet för dagen var ett faktum. Sara valdes även till SM´s bästa kvinnliga fighter.

Fredrik W visade hur bra han kommer att bli framöver genom att återigen fightas väldigt imponerande mot fyra år äldre Alexander Ferm (som senare vann SM). Alexander fick in ett fantastiskt lyftkast i matchens start och det kom att bli avgörande för hans vinst med liten marginal. I matchen om bronset var Fredrik bestämd och tuff i alla delar och hans uraken på Christoffer Stuart kändes i hela hallen. Övertygande vinst til Fredrik och SM brons! 

Helena H ställde även hon upp i två viktklasser och krigade till sig två medaljer genom stark Judo och tuffa slagtekniker. Helena mötte Sara W i finalen i -62 kg och var mycket nära att vinna men orkade inte riktigt ändra fram. Helena visar dock stor träningsvilja och analyserar sin egen fighting bra och när nästa utvecklingskurva sätter fart så kommer hon att plocka ännu fler medaljer.

Caroline Lian har gjort en nysatsning sedan årsskiftet på JuJutsu med siktet inställt på detta SM på hennes hemmaplan i Sollentuna. Tyvärr räckte det inte till medalj men Carro har utvecklats mycket under den här tiden. Nu går hon tillbaka till BJJ och SW men vi ser fram emot att få se Carro på JuJutsu mattan igen i framtiden.

Jocke W går från klarhet till klarhet och blandar riktiga tuffa och bra insatser med lite slarv men när de detaljerna slipats bort kommer han att vinna även de allra tuffaste matcherna. Jocke hade kvalificerat sig till dubbla viktklasser och tog två medaljer vilket är en väldigt stark insats. Jocke förlorade första matchen i -77 kg men krigade till sig ett brons. Han tog sig till final i -85 kg efter vinst mot Lars Karlsson från Linköping. I finalen i -85 kg blev Alexander Jansson ett nummer för stort och Jocke fick nöja sig med silver. Jocke valdes till SM´s bästa manliga fighter.

Sammanfattningsvis tycker jag att våra fighters presterade mycket bra och höjer sig till tävling. Som alltid visar de upp en ren och snygg jujutsu och är alltid sportsliga. Det vi måste jobba vidare på är greppningen i Judon. Här tycker jag det görs alldelse för många misstag och slarvig greppning leder till misslyckade kast eller onödiga kontringar.

Nu är det omladdning för Paris Open nästa vecka. Tack för att jag fick vara med och coach och se er köra!

/Ricard

Resultat SM


Tävlingarna avgörs i Sollentuna på Arena Satteliten och matcherna börjar 16.00.

För Nacka Dojo tävlar:

Sara Widgren
Helena Hugosson

Betygsätta: