På kampsportsgalan i Lördags vann vi priset för Årets bästa klubb och vi är självklart väldigt stola över utnämningen! 

Vi var nominerade tillsammans med VBC, Södermalms Shaolin och Gladius MMA och spänningen var stor bland galans drygt 300 gäster på Clarion Sign hotel när piset meddelade av Budoförbundets vice ordförande Railli Bukk och Athletic Solutions VD.

Och vinnaren blev…..: Nacka Dojo!


Ricard på scenen med checken på 10.000 kr från Athletic Solutions.

En sportchefs tankar några dagar efter utmärkelsen

Tjohooo! Så känner jag när jag tänker tillbaka på Lördagens gala och den stämning som fanns i salen. Äntligen hade kampsporten fått ett tilfälle att samlas och fira och hylla alla som sliter så hårt. Vi hade ärats tre nomineringar och det kändes jättekul och jag hoppades men tänkte faktiskt inte så mycket på det tiden innan galan. När jag kom dit så kände jag dock ganska snabbt helt annorlunda då hela galan var väldigt påkostad och det låg mycket förväntan i luften. Jag kände att det skulle vara jättekul om vi vann för vi hade ett väldigt bra 2009 och vår klubb är fantastisk (tycker jag).
Precis innan Raili (Budoförbundets vice ordförande) ropade ut vinnaren så tyckte jag mig se henne i en konstpaus ljuda och liksom öva på att säga Nacka Dojo och när hon sen sa det och jublet bröt ut så kändes det skitkul. Jag gick upp på scenen och tog emot priset och blev hånad av Musse. Jag hade inte förberett min hjärna på något tal men lyckades få fram att vi har en bredd som är svår att slå med våra 250 barn & ungdomar och drygt 350 vuxna och att vi tävlat framgångsrikt i fem idrotter och plockade SM titlar och två världsmästartitlar. Ovanpå allt detta har vi en fantastisk motionsverksamhet med gymtränanden, yoga och box & kickare och det tillsammans skapar en fantastisk miljö att utvecklas och lyckas i. Framgång föder framgång. Jag borde kommit ihåg att tacka lite folk och framfört ett tack till juryn och gett beröm för initiativet till galan men det glömdes så jag gör det här och nu.

Musse slängde ur sig små elakheter med glimten i ögat hela kvällen.Han gav även bra cred till oss och berättade att det var här han startade sin karriär i 10 års åldern och Ingemar trodde aldrig han skulle fortsätta med tanke på hur kass han var.

Kvällen fortsatte i en fantastisk kavalkad av mästare, mästarinnor och profiler som tog emot sina pris. Tyvärr blev det inget pris den här gången för Sara och Tulle men bara att det blev nominerade var stort och de kommer vinna pris på den galan i framtiden, det vet vi alla. När middagen var slut och priserna likaså kunde alla nog känna att det varit en succé och att detta kommer få en fortsättning. 


Sara strålade hela kvällen även om det inte blev något pris den här gången. Tyvärr fick vi inte med Tulle på bild men även han strålade i sin skjorta och trucker keps, go Tulle!

På galan kom många fram och gratulerade, både kända och okända personer och genomgående var att vi fick beröm för vår fina stämning på klubben och den är vi väldigt rädda om och jobbar hårt för att behålla. Bra stämning tänker några, -det är klart man har det, och på de flesta klubbar har man det men jag tror vi har tagit det ett steg längre. Vi har under många år arbetat med det dokument som beskriver ”Nacka Dojo känslan”. Vi har stött och blött den på kick offer och instruktörsträffar och alla instruktörer är i konsensus om vad som menas och de förmedlar den sedan varje d