Nacka Dojo till Göteborg
 
Lördag den 30 januari drar svenska ju-jutsuligan igång igen efter juluppehållet och lockar hela svenska eliten till Heidhallen för att göra upp om värdefulla ligapoäng. Göteborgs ju-jutsuklubb står som värd för tävlingen där en seger i ligan innebär ett steg närmare Svenska Mästerskapen i april.
 
Nacka Dojo kommer att skicka flera fighters och sitt duopar till tävlingen. Tävlingen är den tredje av totalt sju deltävlingar som ska ta fram finalisterna till Svenska cupen i ju-jutsu. Men poängen de tävlande samlar är också viktiga för Svenska Mästerskapen i april. Fram till dess kan alla tävlande samla poäng via svenska ju-jutsuligan eller internationella tävlingar. Bara de fyra i varje viktklass som samlat flest poäng får ställa upp i sin viktklass. Tävlingen är den första för säsongen och en viktig värdemätare för alla tävlande. 
 
Sara Widgren som vann junior-VM i höstas är fortfarande obesegrad på hemmaplan och tävlar i -55 kg. Lillebror Fredrik Widgren har stor medaljchans i Göteborg. Även Helena Hugosson är även hon ännu obesegrad på hemmaplan och tävlar i en av de mer konkurrentutsatta viktklasserna: damernas -62 kg.  Joakim Wallberg och Henrik Appelgren tävlar både i duo, uppvisningsformen, och i -77 kg där konkurrensen om en SM-biljett är stor. 
Helena Hugosson
Informatör Svenska Ju-jutsu federationen